Udrea: România nu va depăşi criza în lipsa investiţiilor, de la buget şi UE

România nu va putea depăşi criza economică în lipsa investiţiilor, finanţate din bugetul de stat şi de Uniunea Europeană, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

273 afișări
Imaginea articolului Udrea: România nu va depăşi criza în lipsa investiţiilor, de la buget şi UE

Udrea: România nu va depăşi criza în lipsa investiţiilor, de la buget şi UE (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Dacă nu ne vom strădui ca şi în această grea perioadă să găsim fonduri pentru investiţii, pe de o parte de la buget, pe de altă parte aceşti bani europeni, care nu sunt puţini, nu vom putea să depăşim criza economică", a spus Udrea după semnarea unui contract de finanţare europeană pentru modernizarea parcului Drumul Taberei (Moghioroş) din Bucureşti.

Ea a adăugat că măsurile luate de guvern, deşi nepopulare şi dure pentru o largă categorie socială, au reuşit "să ţină ţara în echilibru".

"Aveam de ales între a reduce salariile şi a nu le mai putea plăti deloc. Am ales varianta de a le reduce, s-a dat ceva înapoi, probabil că anul viitor se va recupera", a spus Udrea.

Ea a menţionat că România are nevoie de investiţii.

"Dacă nu creăm locuri de muncă, dacă nu generăm activităţi economice care să aducă bani la buget, nimeni nu tipăreşte banii noaptea, nici măcar guvernul. Nu a adus nimeni criza în ţara asta de doi ani încoace. Este o criză economică internaţională la care România a făcut faţă până acum, cu sacrificii, e adevărat, însă a făcut faţă mai bine decât alte ţări, care sunt astăzi aproape în faliment", a
mai spus ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici