Udrea vrea să ajute investitorii în turismul balnear

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la Neptun, că intenţionează să-i ajute pe investitorii din domeniul balnear printr-un parteneriat cu băncile, după modelul "Prima casă".

23 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea să ajute investitorii în turismul balnear

Udrea vrea să ajute investitorii în turismul balnear (Imagine: Mediafax Foto)

"Dorim să găsim posibilitatea ca cei care vor să investească în infrastructura de turism balnear în activităţi adiacente celor de cazare în turismul balnear să primească sprijin din partea Guvernului, iar acest sprijin, mai ales pe timp de criză, este puţin probabil să fie unul consistent în bani. Şi atunci ne gândim că putem crea un produs în parteneriat cu băncile, aşa cum s-a întâmplat la «Prima casă», a declarat luni, Elena Udrea, la sfârşitul şedinţei Consilului Consultativ al Turismului.

Ministrul Turismului a explicat că se poate crea un tip de produs bancar prin care cei care investesc în turismul balnear să aibă facilităţi la acordarea unor credite, fie sub forma unor dobânzi mai mici, fie sub forma unor termene foarte lungi de rambursare, fie să poată fi constituite fonduri de garantare, "aşa cum erau altădată în turism".

Elena Udrea susţine că turismul balnear este unul prioritar şi trebuie realizată o strategie pentru dezvoltarea acestuia.

"Important este că avem dorinţa şi o deschidere totală să-i sprijinim pe cei care investesc în turismul balnear pentru că am fixat turismul balnear ca fiind domeniul de prioritate în dezvoltarea turismului românesc, pornind de la resursele uriaşe de turism balnear pe care le avem, şi atunci trebuie să venim cu o strategie care să definească concret acest concept", a explicat ministrul Turismului.

Potrivit unei informări a Biroului de Presă al ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinţe "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmează să configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele şi practicile internaţionale, care să încurajeze dezvoltarea acestui domeniu.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentanţi ai Ministerului Turismului, ai organizaţiilor patronale şi sindicale şi ai asociaţiilor naţionale profesionale care activează în industria turismului.

Reprezentanţii Consiliului Consultativ al Turismului şi cei ai Ministerului Turismului au căzut de acord, luni, la Neptun, asupra înfiinţării Organizaţiei Române de Turism, care ar urma să se ocupe de promovarea turismului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici