UE reînnoieşte sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru şase luni

Consiliul UE a reînnoit astăzi măsurile restrictive adoptate împotriva Federaţiei Ruse pentru încă şase luni, până la 31 iulie 2024, pentru acţiuni care vizează destabilizarea situaţiei din Ucraina.

166 afișări
Imaginea articolului UE reînnoieşte sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru şase luni

UE reînnoieşte sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru şase luni

Sancţiunile, introduse pentru prima dată în 2014, au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.

Astăzi, acestea constau într-un spectru larg de măsuri sectoriale, inclusiv restricţii privind comerţul, finanţele, tehnologia şi bunurile cu dublă utilizare, industrie, transport şi bunuri de lux.

Se referă, de asemenea, la interzicerea importului sau transferului de ţiţei maritim şi a anumitor produse petroliere din Rusia către UE, eliminarea mai multor bănci ruseşti din sistemul Swift şi suspendarea activităţilor de difuzare şi a licenţelor mai multor puncte de dezinformare susţinute de la Kremlin.

Sunt prevăzute măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a combate evaziunea sancţiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici