Un consilier al lui Merkel va deveni cel mai tânăr preşedinte din istoria băncii centrale germane

Un consilier al cancelarului Angela Merkel, Jens Weidmann, va deveni preşedintele băncii centrale din Germania, Bundesbank, cel mai tânăr din istoria de 53 de ani a instituţiei, transmite Bloomberg.

20 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Merkel va deveni cel mai tânăr preşedinte din istoria băncii centrale germane

Un consilier al lui Merkel va deveni cel mai tânăr preşedinte din istoria băncii centrale germane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Weidmann, în vârstă de 42 de ani, îl va înlocui la 1 mai pe Axel Weber, a declarat Merkel.

Merkel a făcut anunţul după prima şedinţă de guvern organizată după demisia neaşteptată a lui Weber de la conducerea Bundesbank, pe 11 februarie.

Cancelarul a fost nevoit, după plecarea lui Weber, să caute un candidat nu doar pentru şefia Bundesbank ci şi pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene, în condiţiile în care mandatul lui Jean-Claude Trichet la conducerea BCE se încheie în octombrie.

"Oricine îl cunoaşte pe Jens Weidmann ştie că are cel mai înalt nivel de competenţă, o inteligenţă strălucită şi o minte independentă", a spus Merkel.

Economist şi fost analist al Bundesbank, Weidmann a contribuit, din 2006, în calitate de consilier economic şef, la strategia lui Merkel în perioada crizei financiare, economice şi a datoriilor suverane din zona euro.

Weber a declarat că a renunţat la candidatura la preşedinţia BCE din cauza opoziţiei unor state faţă de politica sa monetară dură.

El a sugerat că Weidmann ar fi un bun înlocuitor, întrucât este un "profesionist complet şi un excelent economist".

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici