Un miliardar egiptean a cumpărat 200 ha de teren în România pentru locuinţe low-cost

Grupul egiptean Orascom Development Holding a cumpărat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru a construi locuinţe low-cost, pe care va începe să le vândă înainte de sfârşitul acestui an, potrivit miliardarului Samih Sawiris, citat de Bloomberg.

194 afișări
Imaginea articolului Un miliardar egiptean a cumpărat 200 ha de teren în România pentru locuinţe low-cost

Un miliardar egiptean a cumpărat 200 ha de teren în România pentru locuinţe low-cost (Imagine: www.orascomdh.com)

Orascom intenţionează să investească cinci miliarde de lire egiptene (668 milioane euro, 913 milioane de dolari) în proiecte rezidenţiale low-cost în Orientul Mijlociu şi Europa, vizând România, Turcia şi Irakul, a declarat Sawiris într-un interviu acordat agenţiei internaţionale de presă.

Sawiris, acţionar majoritar, preşedinte şi director general al grupului, a arătat că Orascom a investit deja un miliard de lire din această sumă pentru construirea de locuinţe ieftine în Egipt, cea mai populată ţară arabă.

"Proiectele noastre au ca obiectiv o creştere puternică a cererii, care va avea loc peste zece ani. Investiţiile pe termen scurt prezintă riscuri deoarece sunt expuse la recesiuni", a declarat miliardarul egiptean.

Astfel, potrivit lui Sawiris, grupul a cumpărat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru un proiect rezidenţial low-cost şi va începe să vândă locuinţele înainte de sfârşitul acestui an. În privinţa celorlalte pieţe vizate, el a arătat că Orascom "caută oportunităţi" în Turcia şi Irak.

Samih Sawiris este un membru al familiei Sawiris, care şi-a construit averea prin grupurile Orascom Construction Industries şi Orascom Telecom Holding, care reprezintă peste două treimi din capitalizarea de piaţă a indicelui EGX 30 al bursei egiptene. Orascon Construction şi Orascom Telecom sunt administrate de fraţii lui Samih, Nassef şi Naguib.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici