Un parc fotovoltaic va fi amenajat la Sfântu Gheorghe în urma unei investiţii de circa 11 milioane euro

Primăria Sfântu Gheorghe va amenaja un parc fotovoltaic în urma unei investiţii de aproximativ 11 milioane de euro, contractul de finanţare al proiectului fiind semnat, vineri, în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

692 afișări
Imaginea articolului Un parc fotovoltaic va fi amenajat la Sfântu Gheorghe în urma unei investiţii de circa 11 milioane euro

Un parc fotovoltaic va fi amenajat la Sfântu Gheorghe în urma unei investiţii de circa 11 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Semnarea contractului de finanţare al proiectului "Sistem fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru iluminatul public şi alimentarea unor instituţii în municipiul Sfântu Gheorghe", depus în cadrul Programului Operaţional pentru Creşterea Competitivităţii Economice, a avut loc, vineri, în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Constantin Niţă a apreciat faptul că Primăria Sfântu Gheorghe se preocupă de reducerea cheltuielilor la energie, menţionând că mai sunt şi alte primării care au depus astfel de proiecte.

La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat că valoarea totală a proiectului este de 47,5 milioane de lei (aproximativ 11 milioane de euro), iar contribuţia proprie a municipiului este de doi la sută, respectiv 763.000 de lei.

Autorităţile locale vor amenaja, pe parcursul celor 20 de luni de implementare, un parc cu panouri solare, iar cantitatea de energie produsă cu aceste panouri va intra în sistemul electric naţional, iar Primăria Sfântu Gheorghe va plăti diferenţa dintre consumul făcut şi cantitatea de energie proprie.

Antal a susţinut că prin intermediul panourilor solare se va putea face anual o economie de circa 85 la sută la factura de energie, menţionând că anul trecut municipalitatea a avut cheltuieli de 2,5 milioane de lei la energia electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici