Un prinţ saudit vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume

Compania Kingdom Holding, deţinută de prinţul saudit Alwaleed bin Talal, va organiza o licitaţie, în următoarele cinci luni, cu scopul atribuirii de contracte pentru construcţia celei mai înalte clădiri din lume, în Arabia Saudită, care ar putea costa zece miliarde dolari.

2 afișări
Imaginea articolului Un prinţ saudit vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume

Un prinţ arab vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume, în Arabia Saudită (Sursa: Mediafax Foto)

Turnul, numit Mile High, ar putea avea o înălţime de 1.600 de metri şi va fi construit în oraşul Jeddah, din Arabia Saudită, potrivit unor surse citate de publicaţia britanică Middle East Economic Digest, citată de Reuters.

Compania Emaar Properties din Dubai, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Arabia Saudită în funcţie de valoarea de piaţă, construieşte în prezent turnul Burj Dubai, despre care se spune că va fi cea mai înaltă clădire din lume. Turnul va fi construit în Dubai şi face parte dintr-un proiect de 20 miliarde dolari.

Mile High ar putea avea de două ori înălţimea turnului Burj Dubai, se arată în publicaţia citată.

Prinţul Alwaleed bin Talal se află pe locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 20,3 miliarde dolari, potrivit unui clasament întocmit de publicaţia financiară Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici