Ungaria nu are nevoie de măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar

Ministrul ungar al Economiei, Gyorgy Matolcsy, apreciază că nu este nevoie de măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2011, deoarece un impozit suplimentar impus băncilor va ajuta guvernul să atingă acest obiectiv, transmite Reuters.

13 afișări
Imaginea articolului Ungaria nu are nevoie de măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar

Ungaria nu are nevoie de măsuri de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matolcsy a menţionat, într-un interviu televizat, că Fondul Monetar Internaţional (FMI) vrea ca Ungaria să lanseze un program de austeritate de 300 de miliarde de forinţi (1,06 miliarde euro), însă guvernul consideră această măsură ca fiind imposibilă, şi, în consecinţă, aplică o nouă taxă sectorului financiar în acest an şi în 2011.

Ungaria a fost salvată de la colaps financiar în octombrie 2008 printr-un pachet de finanţare de 20 de miliarde de euro primit de la FMI, Uniunea Europeană şi de la Banca Mondială.

În schimbul ajutorului, guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar. Reprezentanţii FMI şi ai Uniunii au suspendat, însă, în iulie discuţiile cu Budapesta referitoare la evaluarea programului de finanţare, deoarece nu au reuşit să ajungă la un acord privind ţintele bugetare.

Oficialul a asigurat că guvernul este decis să reducă deficitul sub 3% din PIB anul viitor, chiar dacă Uniunea Europeană nu acceptă o modificare a regulilor de contabilizare a cheltuielilor cu pensiile. Executivul va introduce, de asemenea, o cotă unică de impozitare de 16% pe veniturile personale începând cu 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici