Unii îşi fac vara sanie. Hotelierii din Laponia cred că Moş Crăciun va primi acasă un număr record de vizite în sezonul 2017

Hotelierii din Laponia se aşteaptă la un record de turişti, în această iarnă. Numărul turiştilor care-l vizitează în fiecare sezon de iarnă pe Moş Crăciun, la el acasă, a crescut cu aproape 60% în ultimii 10 ani, iar pentru acest an se aşteaptă un nou record, de peste 600.000 de vizitatori.

677 afișări
Imaginea articolului Unii îşi fac vara sanie. Hotelierii din Laponia cred că Moş Crăciun va primi acasă un număr record de vizite în sezonul 2017

Hotelierii din Laponia cred că Moş Crăciun va primi acasă un număr record de vizite în sezonul 2017

În 2007 se înregistra un prim record, când 120.000 de turişti au vizitat ţara lui Moş Crăciun. Numărul vizitatorilor a crescut, de la un an la altul, ajungând la peste o jumătate de milion în iarna 2016-2017, după ce, cu un an înainte depăşise 350.000, arată statisticile oficiale citate într-o analiză a agenţiei de turism Perfect Journey, franciză a brandului Perfect Tour.

Şi în cazul românilor se poate observa acelaşi trend ascendent, de la puţin peste 100 de turişti în 2007 la peste 500 în sezonul trecut, iar anul acesta se estimează că peste 700 de persoane vor alege să-şi petreacă vacanţa de iarnă în Laponia.

„Cea mai cunoscută destinaţie a Laponiei este orăşelul Rovaniemi, cu numai 62.000 de locuitori şi de şase ori mai mulţi turişti în perioada Crăciunului. Însă locaţia perfectă pentru vacanţa de Crăciun este Levi, staţiunea preferată de Moş Crăciun pentru sporturile de iarnă. De la an la an, Levi s-a poziţionat ca destinaţia premium a Laponiei, cu atracţii de iarnă care doar aici pot fi asigurate pe deplin: Piaţa de Crăciun, căsuţa lui Moş Crăciun ascunsă în pădurea boreală, 45 de pârtii de schi cu o lungime totală de peste 230 km, Tărâmul Copiilor, cu Concursul de dans pe zăpadă, şi Olimpiada zăpezii pentru copii etc.”, arată Perfect Journey.

Potrivit studiului, Cei mai mulţi turişti vin (în Laponia) din Australia, China sau India, însă şi româna a început să fie o limba auzită frecvent în Laponia în perioada Crăciunului.

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor turiştilor români, Agenţia Perfect Journey a lansat, în acest an, o ofertă dublă de vacanţă, în perioadele 19-23 decembrie şi 23-27 decembrie, la preţuri începând de la 1.489 de euro de adult, care includ 100 de euro reducere pentru toate rezervările făcute până la 31 august.

„Noi am promovat deja noua ofertă de vacanţe, atât pentru clienţii direcţi, cât şi pentru agenţiile partenere, punând accentul pe experienţa pe care o avem cu privire la această destinaţie. Perfect Tour a lansat prima cursă charter către Levi, Laponia în urmă cu 14 ani. Pentru că Levi este o destinaţie sold-out încă din luna februarie a anului, în 2017 Perfect Journey, care a preluat franciza Perfect Tour, a avut grijă să rezerve din timp suficiente camere pentru a asigura distracţia de Crăciun pentru toti clienţii, contractând de asemenea două curse charter: prima, în perioada 19-23 decembrie, a doua, în perioada 23-27 decembrie”, explică Adriana Motrescu, directorul general al agenţiei Perfect Journey.

Laponia finlandeză este în topul clasamentului cu cei mai fericiţi cetăţeni din lume şi cu unul dintre cele mai ridicate standarde de viaţă. Provincia este cea mai mare şi cea mai nordică regiune din Finlanda, având mai puţin de 183.000 de locuitori. Regiunea include 20 de aşezări, iar deciziile administrative se iau cu ajutorul unui Consiliu Regional. Cu sub 1.000 locuitori, Pelkosenniemi este cel mai mic sat al Laponiei, în timp ce cele mai importante oraşe din zonă sunt: capitala Rovaniemi, cu 62.000 de locuitori; Tornio, cu 22.500 de locuitori şi Kemi, cu 22.300 de locuitori.

Principala atracţie pentru copii este Satul lui Moş Crăciun, situat la opt kilometri nord de Rovaniemi, iar pentru părinţi zona Levi oferă cele mai îndrăzneţe aventuri polare, de la safari într-o fermă de reni, curse polare cu snowmobilul, safari cu Husky, pescuit la copcă, ice karting şi alte distracţii specifice Laponiei. Cele mai multe vizite se fac, în fiecare sezon al sărbătorilor de iarnă, la Fabrica de jucării a lui Moş Crăciun, unde lucrează spiriduşii Moşului. Aici, ghizii din Satul Mosului răspund la orice întrebare sau provocare: „Cum intră Moş Crăciun prin şemineu?” sau „Cum reuşeşte Moşul să ajungă la toţi copiii din lume, într-o singură noapte?” şi multe altele, născocite de cei mici.

Şedinţa foto este un „must have”, iar agenţii de turism îşi pot urmări live clienţii. Cina din Ajun este o experienţă unică, asigurată de Perfect Journey în restaurantul Tonttula, unde tot personalul preia din magia lui Moş Crăciun şi creează o atmosferă de neuitat. Agenţia, care dezvoltă şi site-ul www.craciunlaponia.ro, recomandă hainele termoizolante, extrem de importante, temperatura fiind sub -20 de grade Celsius. Un safari la lumina lunii, pe snowmobil, costă peste 100 de euro pentru un adult, iar o excursie la o fermă de câini Husky - 60 de euro, de unde se poate face şi o plimbare cu o sanie trasă de aceşti câini, la preţul de 90 de euro. Pentru cei pasionaţi de cine romantice în locuri speciale, o astfel de cină la restaurantul Iglu ajunge la 300 de euro, pentru o familie cu un copil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici