Ursula von der Leyen: Fără şantaj în domeniul energiei

Şefa UE, Ursula von der Leyen, spune că Rusia nu va mai putea folosi energia pentru a şantaja continentul, relatează BBC.

668 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: Fără şantaj în domeniul energiei

Ursula von der Leyen: Fără şantaj în domeniul energiei

Preşedintele Comisiei Europene a declarat că Rusiei nu i se va permite să ceară plata în ruble pentru petrolul şi gazele sale, aşa cum a anunţat Moscova, deoarece acest lucru ar însemna o eludare a sancţiunilor.

"Aceasta ar fi o decizie unilaterală şi o încălcare clară a contractului", a spus ea.

"Ar fi o încercare de a eluda sancţiunile. Nu vom permite ca sancţiunile noastre să fie eludate. Vremea în care energia putea fi folosită pentru a ne şantaja a trecut."

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a refuzat, de asemenea, să plătească în ruble pentru energie, spunând că moneda pentru plăţi a fost deja specificată în contracte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,
energie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici