US Airways şi American Airlines vor fuziona, formând cel mai mare operator aerian din lume

Companiile US Airways şi American Airlines au ajuns la un acord pentru a fuziona, într-o tranzacţie de 11 miliarde de dolari, urmând să formeze cel mai mare operator aerian din lume.

393 afișări
Imaginea articolului US Airways şi American Airlines vor fuziona, formând cel mai mare operator aerian din lume

US Airways şi American Airlines vor fuziona, formând cel mai mare operator aerian din lume (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Directorul general al US Airways, Doug Parker, va conduce noua companie, care va păstra numele American, iar Tom Horton, director general la AMR, grupul care deţine American Airlines, va deveni preşedinte, au anunţat cele două companii într-un comunicat, potrivit Bloomberg.

Creditorii AMR, în prezent sub protecţia legii falimentului, vor deţine 72% din acţiunile noii companii, iar cei ai US Airways restul de titluri.

Tranzacţia se încadrează într-o serie de consolidări în ultimii ani în sectorul aerian american. American, United Continental şi Delta Air Lines rămân singurii operatori aerieni din SUA care oferă servicii complete cu rute transatlantice.

"Noua compania va avea dimensiunile şi capacităţile de a concura eficient şi profitabil pe piaţa mondială. Până la finalizarea tranzacţiei, cele două companii vor rămâne separate, iar afacerile se vor derula ca de obicei", a afirmat şeful US Airways, Doug Parker, în comunicat. Parker a început să urmărească o fuziune cu American la scurt timp după ce AMR a intrat sub protecţia legii falimentului în noiembrie 2011.

Fuziunea trebuie aprobată de Departamentul Justiţiei din SUA, care ar putea cere vânzarea unor active, dacă se consideră că noua companie ar deţine monopol în unele regiuni, precum şi de acţionarii US Airways şi de tribunalul care supraveghează reorganizarea AMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici