Vaccinul, salvarea economiei? Antreprenorii au păreri împărţite. „Se promite mult, dar se face prea puţin”

  • Ultimele date arată că în 2019 România avea peste 1,8 milioane de afacerişti
  • Anul trecut, România număra 276 de oameni cu averi de peste 30 de milioane de dolari
  • Serviciile reprezintă 60% din economia României
340 afișări
Imaginea articolului Vaccinul, salvarea economiei? Antreprenorii au păreri împărţite. „Se promite mult, dar se face prea puţin”

Cât de repede ne vom reveni după pandemie, economic vorbind, este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Şi totul depinde de cât de bine merge campania de vaccinare. Lucru confirmat şi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Economia deficitară...Nu cred că suntem chiar aşa deficitari. Măsurile de guvern care au fost luate au fost foarte corecte, dar avem nevoie de o repornire în forţă. Asta înseamnă să avem campanie de vaccinare de succes ca toată lumea să poată să meargă înapoi la serviciu, şi ca toate firmele să îşi repornească activitatea, iar acolo unde sunt dificultăţi guvernul să pună în practică urgent scheme de ajutor”, a declarat preşedintele României.

2020 a pus pe hold multe dintre afacerile româneşti, iar pentru multe companii planurile de investiţii au fost înlocuite cu unele de readaptare pentru a rezista în faţa crizei.

Toată lumea se aşteaptă acum ca economia să recupereze din pierderile suferite anul trecut. Iată exemplul lui Rareş Florea, manager la Domeniile Avereşti. Vaccinarea înseamnă şansa la normalitate.

„Dacă această campanie de vaccinare va avea succes - trebuie să aibă - toate business-urile de producţie vor vedea o revigorare sau poate chiar o creştere faţă de anul trecut”, crede Rareş Florea.

Cătălin este antreprenor în domeniul HoReCa. A stat pe nisipuri mişcătoare anul trecut, iar acum şi-a pierdut optimismul.

„Industria din care fac eu parte, cea de restaurant, nu cred că îşi va reveni în totalitate, atât timp cât pandemia nu se va sfârşi. Campania de vaccinare nu va sfârşi pandemia, din punctul meu de vedere. Merge greu. Se promite mult, dar se face mult prea puţin. Statistica oficială este foarte diferită de realitatea din piaţă”, afirmă Cătălin Mahu.

Turismul este unul dintre domeniile de compătimit. Pierderile au depăşit 80%. Mădălin nu a fost ferit de criză. El speră ca vaccinarea să rezolve ce a stricat carantinarea.

„Declaraţiile preşedintelui sunt politice. Ştim şi noi ce este de făcut, ştim că mediul privat are nevoie de susţinere urgentă. Urgenţa pe care o vedem noi, antreprenorii, nu înseamnă acelaşi lucru şi pentru guvernanţii noştri. S-au promis foarte multe scheme de ajutor şi nu s-a implementat nimic”, spune Mădălin Măncilă, antreprenor în turism. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici