H&M România a depăşit Singapore la creşterea vânzărilor. Vânzările au crescut cu 48% în perioada decembrie-februarie, la 22,5 milioane euro

Vânzările retailerului suedez de îmbrăcăminte Hennes & Mauritz (H&M) în România au crescut cu 48% în primul trimestru al anului fiscal în curs, respectiv decembrie 2012 - februarie 2013, la 188 milioane coroane suedeze (22,5 milioane euro), după extinderea reţelei de magazine.

198 afișări
Imaginea articolului H&M România a depăşit Singapore la creşterea vânzărilor. Vânzările au crescut cu 48% în perioada decembrie-februarie, la 22,5 milioane euro

Vânzările H&M în România au crescut cu 48% în perioada decembrie-februarie, la 22,5 milioane euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

România se află pe primul loc la nivelul retailerului suedez în funcţie de creşterea vânzărilor în coroane suedeze din primul trimestru, urmată de Singapore, cu un plus de 47%, Croaţia, cu 43%, şi Japonia, cu 40%, reiese din raportul financiar al companiei.

În lei, vânzările au urcat în perioada analizată cu 59%. Între decembrie 2011 şi februarie 2012 vânzările H&M România s-au situat la 127 milioane coroane suedeze (15,2 milioane euro).

La finele lunii februarie a acestui an, reţeaua companiei număra 22 de magazine, dublu faţă de luna similară din 2012, din care şapte în Bucureşti, două în Cluj şi câte unul în Arad, Ploieşti, Timişoara, Iaşi, Suceava, Sibiu, Târgu-Mureş, Oradea, Craiova, Constanţa, Brăila, Bacău şi Baia Mare. H&M urmează să mai deschidă în această primăvară un magazin la Botoşani, în Uvertura Mall.

În anul fiscal 2012, H&M şi-a dublat vânzările pe piaţa românească, la 635 milioane coroane suedeze (74 milioane euro), după deschiderea a opt magazine.

H&M a fost fondat în Suedia 1947 şi este listat la NASDAQ OMX Stockholm. H&M are peste 2.600 de magazine pe 47 de pieţe, inclusiv unităţi deschise în sistem de franciză.

(Valorile în euro au fost calculate la cursul de joi, 8,36 coroane suedeze/1 euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici