Vasilescu: Ce a fost înainte de criză în materie de finanţare nu va mai fi în viitorul previzibil

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că ceea ce s-a întâmplat înainte de actuala criză economică, în materie de fluxuri de bani şi de finanţare, nu va mai fi în "viitorul previzibil".

19 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: Ce a fost înainte de criză în materie de finanţare nu va mai fi în viitorul previzibil

Vasilescu: Ce a fost înainte de criză în materie de finanţare nu va mai fi în viitorul previzibil (Imagine: bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ce a fost înainte de criza asta, mai ales în materie de finanţare şi de fluxuri de bani, nu va mai fi în viitorul previzibil. Practic, criza asta schimbă lumea şi ne obligă să alegem un alt stil de viaţă", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Adrian Vasilescu, apreciind, însă, că actuala criză economică nu poate fi comparată nicăieri în lume cu cea din anii 1929 - 1933.

El a spus că, dacă occidentalii au beneficiat timp de aproape 30 de ani de "stilul de viaţă numit bunăstare pe datorie", românii au beneficiat de acest stil de viaţă doar câţiva ani.

De asemenea, consilierul guvernatorului BNR a apreciat că în foarte multe ţări criza de acum este "mai puternică decât cea din România", explicând că afirmă acest lucru bazându-se pe faptul că nicio bancă din România nu a "căzut".

Adrian Vasilescu a mai spus că în România creditarea nu a stagnat, ci a încetinit, iar relansarea sistemului de creditare nu poate începe cu persoanele fizice, ci cu firmele, care pot asigura locuri de muncă şi salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici