Venezuela a închis patru bănci private, invocând existenţa unor nereguli

Venezuela a închis, luni, patru bănci private, la o zi după ce preşedintele Hugo Chavez a avertizat că nu va ezita să naţionalizeze instituţiile financiare care nu contribuie la dezvoltarea naţională.

22 afișări
Imaginea articolului Venezuela a închis patru bănci private, invocând existenţa unor nereguli

Venezuela a închis patru bănci private, invocând existenţa unor nereguli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţii şi clienţii băncilor s-au adunat în faţa agenţiilor băncilor, după ce ministrul de Finanţe, Ali Rodriguez, a anunţat închiderea instituţiilor de credit, după depistarea unor nereguli.

Cele patru bănci, care au atras 6% din depozitele bancare din această ţară, au fost preluate de stat la 20 noiembrie, pentru încălcarea reglementărilor privind bonitatea şi efectuarea unor majorări de capital nejustificate.

Proprietarul acestor bănci, omul de afaceri Ricardo Fernandez, care are legături apropiate cu guvernul şi este implicat inclusiv în aprovizionarea cu alimente a magazinelor, este arestat.

Justiţia a interzis totodată unor 16 bancheri cu funcţii executive să iasă din ţară.

Două dintre bănci, Banco Provivienda şi Banco Canarias, vor fi lichidate, dar peste 90% din depozite vor fi protejate de agenţia guvernamentală de asigurări în domeniul bancar.

Problemele financiare ale celorlalte două bănci sunt mai puţin grave şi vor putea fi salvate, a adăugat Rodriguez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici