Rabla pentru electrocasnice se întoarce. Care este valoarea voucherelor şi când încep înscrierile

Programul Rabla pentru electrocasnice va continua în acest an şi de sărbători, a anunţat joi ministrul Mediului Tánczos Barna.

7570 afișări
Imaginea articolului Rabla pentru electrocasnice se întoarce. Care este valoarea voucherelor şi când încep înscrierile

Veşti bune. Rabla pentru electrocasnice se întoarce. Când încep înscrierile

„Programul continuă anul acessta cu o sesiune de sărbători în decembrie. Din fondul rămas la dispoziţie de 34 de milioane de lei vom finanţa o nouă sesiune, în aceleaşi condiţii”, a spus ministrul.

Înscrierile ar putea începe în ultima săptămână din noiembrie iar în decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

Ministrul spune că vor fi modificate criteriile de eficienţă energetică în cazul televizoarelor, pentru că acestea au fost ridicate şi au fost puţine modele care să se încadreze.

Echipamentele incluse în program şi voucherele aferente fiecărui echipament sunt:

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C;
-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
-400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
-400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;
-400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
-500 de lei pentru laptopuri;
-300 de lei pentru tablete.

De asemenea, până la sfârşitul acestui an, vor mai fi lansate alte trei programe de finanţare: unul pentru instalarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în localităţi, altul care prevede instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe unifamiliale şi un program dedicat construcţiei pistelor de biciclete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici