Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei este acuzat de abuz în serviciu

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei (BNB), Ţvetan Gounev, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, potrivit unor oficiali implicaţi în investigaţie, citaţi de Novinite.

273 afișări
Imaginea articolului Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei este acuzat de abuz în serviciu

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei este acuzat de abuz în serviciu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BNB a confirmat că au fost lansate procedurile judiciare preliminare împotriva lui Gounev, care conduce şi Departamentul de Supraveghere Bancară.

Oficiali ai băncii centrale citaţi de postul naţional de radio din Bulgaria au spus că Gounev a intrat în concediu până la finalizarea procedurilor judiciare.

Autorităţile nu au furnizat nicio informaţie detaliată, dar surse au declarat că viceguvernatorul nu a supravegheat băncile care au acordat credite neperformante, potrivit Dariknews.bg.

Într-o scrisoare adresată radioului public, un angajat al BNB care nu a dorit ca identitatea sa să fie făcută publică a afirmat că departamentul lui Gounev nu a aplicat în mod nediscriminatoriu prevederile legale pentru toate băncile comerciale din Bulgaria.

Angajatul a arătat că guvernatorul BNB Ivan Iskrov şi viceguvernatorul Gounev sunt responsabili de "malpraxis" şi sunt dependenţi de "o anumită bancă".

Gounev a devenit viceguvernator al BNB în iunie 2003, după încheierea mandatului predecesorului său, Rumen Simeonov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici