Viceguvernatorul BNR: Economia va înregistra în primul trimestru o creştere modestă

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa consideră că economia va înregistra în primul trimestru o creştere modestă, dar a atras atenţia că acesta este scenariul central şi că există incertitudini foarte mari pe de o parte şi pe alta.

24 afișări
Imaginea articolului Viceguvernatorul BNR: Economia va înregistra în primul trimestru o creştere modestă

Viceguvernatorul BNR: Economia va înregistra în primul trimestru o creştere modestă (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că da, dar deja discutăm mereu de un scenariu central cu incertitidini foarte mari pe de o parte şi pe alta. Adică o cifră pozitivă şi modestă", a spus Popa, fiind întrebat dacă economia va înregistra în primul trimestru o creştere.

El a precizat că există deja semne "promiţătoare" pentru industria prelucrătoare şi exporturi, dar că sunt alte segmente în care semnele revenirii nu îşi fac apariţia încă şi pentru care se discută despre o revenire în cursul acestui an.

"În ceea ce priveşte evoluţia economiei în acest an sunt optimist rezervat, mai ales având în vedere că desenul trimestrial al anului 2010 se agaţă pe un trimestru patru din 2009 care a fost relativ mai slab decât anticipam", a spus Popa.

El a menţionat că, la fel ca în cazul altor state, revenirea economiei nu va fi condusă de cererea internă, ci de cea externă.

Economia României a scăzut anul trecut cu 7,1%, după un avans de 7,1% înregistrat în 2008.

Pentru acest an, autorităţile române şi experţii Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 1,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici