Victor Cionga, unul dintre cei mai vechi brokeri, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti

Victor Cionga, unul dintre cei mai vechi brokeri din piaţa de capital din România, va prelua funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

525 afișări
Imaginea articolului Victor Cionga, unul dintre cei mai vechi brokeri, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti

Victor Cionga, unul dintre cei mai vechi brokeri, noul director general al BVB (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preluarea mandatului este condiţionată de avizarea lui Cionga de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La începutul anului 1998, Cionga a fost numit director general adjunct la compania de brokeraj Raiffeisen Capital and Investment, iar apoi a fost promovat director general la Raiffeisen Financial Advisors (RFAR). El a condus RFAR până la începutul anului 2004, când s-a întors la Raiffeisen Capital and Investment pe postul de director general adjunct până în 2007.

În 2007, a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat în consilierea focalizată pe fuziuni şi achizitii (M&A) devenind managing director al firmei, pe care o conduce împreună cu partenerii săi.

El a lucrat la multiple proiecte de M&A şi a participat la mai multe privatizări atât pe partea vânzătorului, cât şi pentru cumpărător, precum şi în mai multe tranzacţii din piata de capital.

Cele mai cunoscute proiecte de M&A ale sale au fost Monopoly (1999,2005), Continental Hotels (2007) şi NetCity (2011).

Proiectele principale de privatizare au fost reprezentate de oferta publica iniţială a Transelectrica (2006), Sidex şi Petrotub (2002), Siderurgica Hunedoara şi Tepro Iaşi (2003). El a participat şi la oferta publică iniţială derulată de Flamingo în 2005.

Apoi, în 2011, el a condus echipa locală a consorţiului care a intermediat oferta secundară prin care statul a vrut să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom, operaţiune care însă a eşuat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici