Videanu: Fondul de investiţii va fi "în afara bugetului"; ar putea fi funcţional în câteva săptămâni

Fondul de investiţii naţional, care va include participaţii minoritare ale statului la diverse companii, va fi în "afara bugetului" şi ar putea fi funcţional în câteva săptămâni sau luni, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

25 afișări
Imaginea articolului Videanu: Fondul de investiţii va fi "în afara bugetului"; ar putea fi funcţional în câteva săptămâni

Videanu: Fondul de investiţii va fi "în afara bugetului"; ar putea fi funcţional în câteva săptămâni (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Ne gândim să alimentăm acest fond cu participaţii minoritare deţinute de Ministerul Economiei şi AVAS. Nu vom ieşi să vindem participaţiile", a spus Videanu.

Guvernul pregăteşte un program anticriză care va stabili şi constituirea unui fond prin intermediul căruia să fie finanţate proiecte de investiţii.

"Pot să vă confirm că, în acest moment, Guvernul lucrează la un proiect în vederea constituirii unui fond de investiţii care să poată pune la dispoziţie resurse financiare pentru proiectele majore ale României, fond de investiţii care are mai multe surse, printre care şi acţiunile minoritare pe care statul le are la diverse societăţi şi companii", a afirmat marţi premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici