Videanu l-a acţionat în instanţă pe Mugur Ciuvică, pentru acuzaţiile privind compania Marmosim

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, l-a acţionat în instanţă pe preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, după ce săptămâna trecută l-a somat public să îşi ceară scuze pentru acuzaţia că firma Marmosim a primit o concesiune fără licitaţie din partea Guvernului Boc.

88 afișări
Imaginea articolului Videanu l-a acţionat în instanţă pe Mugur Ciuvică, pentru acuzaţiile privind compania Marmosim

Videanu l-a acţionat în instanţă pe Mugur Ciuvică, pentru acuzaţiile privind compania Marmosim (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat, luni, de MEDIAFAX, dacă l-a acţionat în instanţă pe Ciuvică, Videanu a răspuns afirmativ.

Ciuvică a declarat, săptămâna trecută, că Videanu a minţit când a afirmat că nu face afaceri cu statul şi a susţinut că firma acestuia, Marmosim, a primit o concesiune fără licitaţie din partea Guvernului Boc.

În replică, Videanu a arătat, într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei, că nu se implică în activitatea companiei Marmosim, iar licenţa de concesiune pentru explorarea resurselor de gabbrou (rocă folosită în construcţii şi pavaje -n.r.) din perimetrul Valea Almăşelului, judeţul Hunedoara, a fost obţinută de Marmosim în 2009, în urma unui concurs public de oferte iniţiat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

De asemenea, concesionarea activităţii de explorare a resurselor de gabbrou din perimetrul Valea Almăşelului "a respectat cu stricteţe toate prevederile legale în vigoare", se mai arăta în comunicatul Ministerului Economiei.

GIP i-a solicitat premierului Boc să răspundă public câte licenţe de explorare şi de exploatare a resurselor naturale au primit firmele ministrului Videanu de la stat, câte dintre aceste licenţe au fost acordate în urma unor licitaţii deschise şi care este valoarea redevenţelor plătite de firmele ministrului Economiei pentru concesiunile primite de la stat şi care este procentul reprezentat de aceste redevenţe din valoarea producţiei firmelor demnitarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici