Vlădescu: Impozitarea diferenţiată a tuturor veniturilor ar fi reglat mai mult deficienţele bugetare

Impozitarea diferenţiată a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ar fi reglat mai mult din deficienţele bugetare, dar această măsură nu se poate aplica concomitent cu reducerea salariilor întrucât ar afecta persoanele cu venituri ridicate, consideră ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

26 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Impozitarea diferenţiată a tuturor veniturilor ar fi reglat mai mult deficienţele bugetare

Vlădescu: Impozitarea diferenţiată a tuturor veniturilor ar fi reglat mai mult deficienţele bugetare (Imagine: Octav_Ganea/Mediafax Foto)

"Personal, cred că o variantă cu impozit diferenţiat care să se aplice tuturor tipurilor de venituri, deci inclusiv pensiilor, ar fi fost o variantă care regla ceva mai mult din deficienţele sistemului nostru bugetar şi fiscal în acest moment. Din păcate, în momentul când reduci salariile cu 25%, e greu să vii cu cote diferenţiate de taxare pe partea superioară a veniturilor, pentru că în acel moment unii oameni ar fi riscat să piardă 50% din venituri", a spus Vlădescu la Antena 3.

El a confirmat că varianta în care se introducea impozitul diferenţiat şi se stabilea impozitul pe profit la 10% a fost discutată, la fel ca ale 15 scenarii.

"Guvernul a decis în acest moment că majorarea TVA este opţiunea pe care o vom implementa. Aceasta este opţiunea cu care mergem înainte", a spus Vlădescu.

Pe de altă parte, întrebat ce se va întâmpla în continuare şi dacă vor mai fi necesare alte măsuri, Vlădescu a reiterat că predictibilitatea este în momentul de faţă mult mai grea.

"Toată lumea spune că ministrul Finanţelor nu ar trebui să spună vreodată "nu ştiu". Începând de alaltăieri, acest ministru al Finanţelor spune că va fi foarte greu să ştim ce se va întâmpla în perioada următoare", a continuat Vlădescu.

El a menţionat că nu poate spune că este dezamăgit de justiţie sau de presă sau de instituţia Parlamentului, întrucât aceste instituţii trebuie să funcţioneze.

"Sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă în România. Punct", a încheiat ministrul Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici