Volksbank România va fi deţinută de un vehicul al Volksbank AG, după modelul Erste - BCR

Volksbank România va fi scoasă în această lună din participaţiile Voksbank International (VBI), urmând să fie deţinută de un vehicul special al Volksbank AG, după modelul practicat de Erste Bank în cazul BCR, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa bancară.

502 afișări
Imaginea articolului Volksbank România va fi deţinută de un vehicul al Volksbank AG, după modelul Erste - BCR

Volksbank (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contactaţi de MEDIAFAX, oficialii băncii au confirmat informaţia.

"Va fi un vehicul cu o structură a acţionariatului identică celei de la Volksbank International şi nu va fi acţionar doar Volksbank AG. Transferul este aşteptat să se realizeze până la sfârşitul lui septembrie", a declarat Johann Lurf, preşedinte al Volksbank Romania.

Fililala din România a Volksbank a fost exclusă din tranzacţia prin care Sberbank, cea mai mare instituţie de credit din Rusia, va prelua diviziile grupului austriac din Europa Centrală şi de Este, aflate sub umbrela Volksbank International.

Potrivit celor mai recente informaţii, Sberbank a convenit achiziţia VBI, divizia est-europeană a băncii austriece Volksbank, pentru 585 milioane euro, nivelul minim al intervalului de preţ prevăzut în acordul preliminar din iulie.

Volksbank are o participaţie de 51% la VBI, în timp ce Banque Populaire Caisse d'Epargne din Franţa şi DZ Bank şi WGZ Bank din Germania deţin fiecare 24,5% din titluri.

VBI înglobează în prezent operaţiunile Volksbank din afara Austriei, din România, Cehia, Ungaria, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Bosnia şi Herţegovina.

Divizia din România are cea mai mare pondere în activele companiei, de 4,7 miliarde euro la sfârşitul lunii martie, fiind urmată de Cehia (2 miliarde euro), Ungaria (2 miliarde euro) şi Slovacia (1,4 miliarde euro).

La sfârşitul anului 2009, grupul austriac Erste a interpus în relaţia sa de acţionar majoritar al BCR, două vehicule cu statut juridic de SRL înfiinţate în acest scop în Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH şi EGB Ceps Holding GmbH.

EGB Ceps Holding GmbH deţine 69,4059% din acţiunile BCR, fiind deţinută la rândul său de EGB Ceps Beteiligungen GmbH, societate aflată integral în proprietatea Erste Group Bank AG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici