Volkswagen estimează o încetinire a vânzărilor în 2024. Anunţul a dus la o scădere a acţiunilor gigantului german

Volkswagen a prognozat vineri că vânzările vor încetini în 2024, alăturându-se concurenţilor care au avertizat cu privire la perspectivele economice mai slabe, concurenţa în creştere şi costurile mai mari.

544 afișări
Imaginea articolului Volkswagen estimează o încetinire a vânzărilor în 2024. Anunţul a dus la o scădere a acţiunilor gigantului german

Volkswagen estimează o încetinire a vânzărilor în 2024. Anunţul a dus la o scădere a acţiunilor gigantului german

Principalul producător auto european, ale cărui mărci includ Audi, VW şi Lamborghini, se aşteaptă ca vânzările să crească cu 5% în 2024, după o creştere de 15,5% anul trecut, la 322,3 miliarde de euro (349 miliarde de dolari).
 
Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, consideră că în 2024 vor exista "perspective economice atenuate şi o concurenţă intensă", deşi producătorul auto rămâne încrezător pentru întregul an, punctând lansarea de noi produse.
 
Comentariile se potrivesc cu cele ale rivalilor, inclusiv Mercedes-Benz şi Stellantis, care au avut un ton similar în rezultatele de luna trecută.
 
Constructorii europeni de automobile au fost supuşi la presiuni din partea rivalului american Tesla, precum şi a concurenţilor chinezi, într-un moment în care impulsul global pentru vehiculele electrice se estompează din cauza scăderii creşterii vânzărilor şi a diminuării sprijinului guvernamental.
 
Acţiunile Volkswagen au scăzut cu 7,1%, până la cel mai scăzut nivel din ultimele patru săptămâni, după rezultatele sale anuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici