Volkswagen renunţă din martie la producţia sedanului de lux Phaeton

Volkswagen (VW) va opri din luna martie producţia sedanului de lux Phaeton, renunţând la un proiect promovat de fostul preşedinte Ferdinand Piech, care nu a reuşit să se impună pe segmentul automobilelor de lux, relatează Bloomberg.

1200 afișări
Imaginea articolului Volkswagen renunţă din martie la producţia sedanului de lux Phaeton

Volkswagen renunţă din martie la producţia sedanului de lux Phaeton

Fabrica din Dresda, Germania, unde este asamblat Phaeton, va fi renovată, fiind posibil ca acolo să fie construite ale modele VW, proiectul urmând să dureze aproximativ un an, a declarat Carsten Krebs, purtător de cuvânt al fabricii.

VW a decis în octombrie să reproiecteze Phaeton ca automobil electric, pe fondul măsurilor de reducere a investiţiilor, determinate de scandalul manipulării emisiilor automobilelor diesel.

În timp ce noua versiune a Phaeton a fost "oarecum" amânată luna trecută, VW a reiterat miercuri, într-un comunicat, sprijinul pentru fabrica din Dresden şi a planului ca acolo să fie fabricat un model electric.

Grupul german iese treptat din scandalul provocat de recunoaşterea faptului că a înşelat testele de poluare a 11 milioane de automobile diesel, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor.

Volkswagen a anunţat miercuri că a obţinut acordul autorităţilor de poluare pentru remedierea neregulilor la 8,5 milioane de vehicule în Europa.

Phaeton, cu un preţ actual de 89/650 de euro, a fost lansat pe piaţă îm 2002 şi a reprezentat încercarea VW de a creşte pe piaţa sedanurilor de lux, dominată de Mercedes-Benz clasa S şi BMW serie 7.

În timp ce marca Audi a câştigat teren pe segmentul de lux cu modelul A8, Phaeton nu a reuşit acest lucru. Din cele 6,16 milioane cde vehicule comercializate de grup sub marca VW, numai 4.000 au fost Phaeton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici