Volkswagen va investi 62 mld. de euro în cinci ani pentru a deveni cel mai producător auto din lume

Volkswagen va investi 62,4 miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a-şi atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producător auto din lume, a anunţat, vineri, grupul german, citat de Bloomberg.

318 afișări
Imaginea articolului Volkswagen va investi 62 mld. de euro în cinci ani pentru a deveni cel mai producător auto din lume

Volkswagen va investi 62 mld. de euro în cinci ani pentru a deveni cel mai producător auto din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul de administraţie al Volkswagen a aprobat, vineri, cheltuielile care vizează fabrici, autovehicule, cercetare şi dezvoltarea celor nouă mărci ale Volkswagen. Companiile mixte din China în care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro până în 2016, suplimentar faţă de planul Volkswagen.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat că grupul, care are 62 de fabrici la nivel global, analizează noi capacităţi de producţie în China. Volkswagen a anunţat planuri de a adăuga două noi facilităţi de producţie pe piaţa chineză, urmând să ajungă la 11. Expansiunea din China face parte dintr-un plan de a depăşi Toyota şi General Motors pentru a deveni cel mai mare producător de autovehicule până în 2018.

"Volkswagen investeşte o sumă record", a afirmat Winterkorn, într-un comunicat.

Grupul, cel mai mare producător auto din Europa, a înregistrat două eşecuri majore săptămâna trecută, după ce fuziunea cu Porsche, programată pentru acest an, a fost amânată, iar compania niponă Suzuki a anunţat că vrea să renunţe la parteneriatul încheiat în urmă cu mai puţin de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici