Volkswagen vrea să producă din 2012 un automobil low-cost

Volkswagen (VW) intenţionează să înceapă în 2012 producţia unui automobil low-cost, bazat pe modelul VW Polo, la fabrica sa din Kaluga, din centrul Rusiei, a declarat joi Marcus Osegowitsch, directorul general al diviziei ruseşti a grupului german, transmite RIA Novosti.

47 afișări
Imaginea articolului Volkswagen vrea să producă din 2012 un automobil low-cost

Volkswagen vrea să producă din 2012 un automobil low-cost (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Premiera mondială a noului model va avea loc în vara anului 2012, a spus Osegowitsch, care a precizat că sedanul VW Polo nu va fi scos din fabricaţie.

El a refuzat să dezvăluie dacă noua maşină va fi produsă sub brand VW sau Skoda.

Volkswagen Group Rus şi GAZ Group, parte a holdingului Basic Element al miliardarului rus Oleg Deripaska, au încheiat un acord în februarie privind producţia de vehicule VW şi Skoda la fabrica GAZ din Nizni Novgorod, din centrul Rusiei.

Osegowitsch a spus că VW urmează să fabrice la uzina GAZ modele compact şi crossover.

Ţinta de vânzări a VW în Rusia pentru acest an a fost majorată cu 50%, la 200.000 de automobile.

Volkswagen a început producţia la fabrica din Kaluga în 2007. Fabrica are o capacitate anuală de producţie de 150.000 de automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici