Volumul schimburilor comerciale dintre România şi China este în creştere

Ambasadorul Republicii Chineze în România, Liu Zengwen, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că volumul schimburilor comerciale dintre România şi China este în creştere, numai în primele patru luni ale acestui an fiind de 1,24 miliarde de dolari.

243 afișări
Imaginea articolului Volumul schimburilor comerciale dintre România şi China este în creştere

Volumul schimburilor comerciale dintre România şi China este în creştere (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ambasadorul Republicii Chineze în România, Liu Zengwen, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia deschiderii filialei Mureş a Asociaţiei de Prietenie România-China, că volumul schimburilor comerciale din România şi China a crescut de la 190 de milioane de dolari, în 1989, la 3,7 miliarde de dolari anul trecut şi este în creştere.

"În primele patru luni ale acestui an, volumul schimburilor comerciale este de 1,24 miliarde de dolari. A crescut, în comparaţie cu (perioada similară din) anul trecut cu 12 la sută", a precizat ambasadorul.

Potrivit acestuia, Asociaţia de Prietenie România-China vrea să întărească relaţiile dintre poporul român şi poporul chinez şi să aducă mai aproape agenţii economici din cele două ţări.

El a spus că judeţul Mureş are potenţial să convingă investitorii chinezi în domenii precum cel medical, balneoclimateric, turistic, sau medicină naturistă chineză - care ar putea să dezvolte turismul în judeţ.

Ambasadorul a arătat că în România există secţii unde se studiază limba chineză, la Universitatea Bucureşti, precum şi Institute "Confucius" la Cluj-Napoca şi Sibiu având cursuri de limbă şi civilizaţie chineză, însă, din câte ştie el, ţara noastră nu are un centru de medicină tradiţională chinezească şi nici învăţământ dedicate acesteia.

Liu Zengwen a refuzat să comenteze faptul că România nu are un ambasador în China, precizând că aceasta este o problemă internă a statului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici