COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa Francisc: Conştiinţa noastră - ca un drum pe care trec mulţi şi nimeni nu observă ce se întâmplă

Într-un interviu acordat lui Domenico Agasso pentru cotidianul La Stampa, Papa Francisc a fost întrebat ce reflecţii îi trezeşte piatra de hotar a celor zece ani de pontificat (care se vor împlini în martie anul viitor).

1863 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa Francisc: Conştiinţa noastră - ca un drum pe care trec mulţi şi nimeni nu observă ce se întâmplă

Cu o senină simplitate, Suveranului Pontif a mărturisit:

„În fiecare zi mă gândesc la viaţa mea. Unul dintre lucrurile pe care Sfântul Ignaţiu de Loyola (fondator al ordinului iezuiţilor care l-a consacrat pe Papa, autorul celebrelor Exerciţii Spirituale, n.m.) le recomanda tuturor, nu doar preoţilor şi monahiilor, era să îşi cerceteze conştiinţa cel puţin o dată pe zi. Nu să o facem ca să aflăm ce păcate am comis, nu, ci să înţelegem ce se întâmplă cu noi şi în jurul nostru. Uneori inima noastră, conştiinţa noastră sunt ca un drum pe care trec mulţi şi nimeni nu observă ce se întâmplă. E important să ne oprim, poate la sfârşitul zilei, şi să observăm ceea ce trăim. Astfel, oricine pricepe binecuvântările pe care le primeşte din viaţă, faptele bune pe care le-a făcut şi, de asemenea, ceea ce gândeşte şi face rău. Numai aşa se poate merge, cu înţelegerea spiritului în care ne raportăm la diverse – de pildă, cu dorinţă de împăcare, cu prietenie, cu fraternitate sau cădem în ispita răzbunării,  a certei, a aroganţei, a abuzului".

Altminteri, dacă pricepem toate acestea, aşa cum declarase Suveranul Pontif pe timpul cardinalatului: „singura onoare pe care o avem este aceea de a fi păcătoşi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici