COMENTARIU Lelia Munteanu: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu pare dispus să-i ierte lui Biden că l-a făcut criminal

La aterizarea pe aeroportul din Jeddah, Rais-ul (Şeful, Conducătorul) din Amrika (aşa cum îi spun comentatorii politici arabi), a fost întâmpinat de... vice-guvernatorul Hijazului (foto). După un foarte scurt schimb de cuvinte, preşedintele Satelor Unite a fost condus spre „Bestie", maşina sa blindată.

9027 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu pare dispus să-i ierte lui Biden că l-a făcut criminal

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu pare dispus să-i ierte lui Biden că l-a făcut criminal

La intrarea în somptuosul palat de pe malul Mării Roşii, Muhammad bin Salman (MBS), prinţul moştenitor, şi-a atins doar mâna, Covid style, cu preşedintele Statelor Unite, fără nici un cuvânt.

E limpede că MBS (conducătorul de facto al regatului, pentru că regele Salman bin Abdulaziz Al Saud are o sănătate foarte şubredă) nu îi iartă lui Joe Biden faptul că, după asasinarea în octombrie 2018, a jurnalistului Jamal Khashoggi, în consulatul Riyadh-ului la Istanbul, Joe Biden l-a făcut „criminal" de-a dreptul.

Nu e de comparat sub nici o formă protocolul fastuos cu care în mai 2017 a fost primit şi găzduit fostul preşedinte Donald Trump.

După cum arată lucrurile, e posibil ca liderul de la Casa Albă să-şi fi făcut speranţe hipertrofiate în legătură cu beneficiile economice ale acestei vizite.

La ora sosirii lui Biden, în Jeddah erau 45 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici