COMENTARIU Liviu Mihaiu: Copiii noştri vor fi liberi şi vor lucra pentru copiii lor

  • Tatăl lui Năsui a făcut parte din structurile informative ale regimului comunist (DIE). Şi afacerist de sistem după 89- vezi scandalul Motorola din anii '90
  • USRPLUS nu a pus niciodată accent electoral pe repunerea istoriei şi poliţiei politice comuniste la locul cuvenit. Cel puţin Băsescu-Petrov a jucat-o inteligent, în Parlament, după modelul: "Să le spunem oamenilor ce vor s-audă”, când a condamnat oficial comunismul
  • Fostele #structuri şi actualele structuri nu s-au aflat niciodată în conflict. La unii a fost dictatură, la ceilalţi a fost democraţie. Poliţie Politică au făcut ambele. Unii, ca profesori, ceilalţi, ca elevi ai foştilor.
2954 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Copiii noştri vor fi liberi şi vor lucra pentru copiii lor

Ceauşismul este o boală naţională cronicizată, care, conform Seniorului Corneliu Coposu, trece în cel puţin 45 de ani. 

Dincolo de nostalgicii aflaţi în procente de peste 40% în ţara noastră, mai există o pătură de copii de bani gata care obiectualizează cu succes amar zicala: "Copiii noştri vor fi liberi şi vor lucra pentru copiii lor. "

Nostalgicii fac parte din cei şapte milioane de "oameni noi" aduşi de la ţară la oraş cu ocazia industrializării forţate, şi care au crezut că le-a făcut comunsimul casă şi metrou, plus buletin de orăşean. 

Copiii lor sunt cei care ar putea spune, cum o spunea un licean în urmă cu ceva ani:  "Ceauşescu a fost un tip cool care le-a tras-o la toţi”. Ceauşescu nefiind altceva decât un criminal comunist care a distrus România şi care a fost împuşcat de Crăciun la Revoluţie de către un tribunal popular.

Am fost trimis să fac comerţ. Eram acolo să prospectez ce se poate vinde din electronica pe care o dezvoltam noi în ţară. În State mă aştepta un tovăraş, un <ataşat economic>, cum se numea atunci. Toţi ataşaţii economici erau de la vechea Securitate, după cum se ştie. El stătea tot timpul cu mine. Am fost la New York, am vizitat împreună o mulţime de clienţi şi, la un moment dat, am dispărut la Chicago”- Dorel Năsui, tatăl lui Claudiu Năsui 

“Aşa şi!?”- Claudiu Năsui la întrebarea ziariştilor despre femeia pe care şi-o dorea, la recomandare, în Ministerul Economiei, şi care avea verdict de colaborator al Securităţii. 

Avem astfel dovada că reacţia de tip Iordache-“altă întrebare”, a actualului ministru al USRPlus, n-avea cum să fie alta decât solidară cu “firmamentul” tatălui.

Aşadar, avem câteva predicate ce se desprind despre etica eventualului anticomunism pe care l-au manifestat cei de la USRPLUS (vezi foto mai jos) 


1. Tatăl lui Năsui a făcut parte din structurile informative ale regimului comunist (DIE). Şi afacerist de sistem după 89- vezi scandalul Motorola din anii '90

2. USRPLUS nu a pus niciodată accent electoral pe repunerea istoriei şi poliţiei politice comuniste la locul cuvenit. 

Cel puţin Băsescu-Petrov a jucat-o inteligent, în Parlament, după modelul: "Să le spunem oamenilor ce vor s-audă”, când a condamnat oficial comunismul ca fiind ultimul genocid al nostru, iar Securitatea drept armă a PCR pentru înfăptuirea acestor crime antinaţionale. 

Ei au fost doar cu #muePSD.

3. Aşa cum a mărturisit dl. ministru Claudiu Năsui, “colaboratoarea” i-a fost “recomandată". Presupunem că de către structurile tatălui şi fiului şi sfântului duh. #amin. În fapt, dacă îi priviţi CV- ul doamnei colaboratoare a Securităţii (vezi foto) şi al actualului Minister al Finanţelor, veţi descoperi nu numai tradiţionalele greşeli gramaticale, ci şi un mare nimic profesional care s-o recomande pentru o funcţie în Min. Economiei.

4. Fostele #structuri şi actualele structuri nu s-au aflat niciodată în conflict. La unii a fost dictatură, la ceilalţi a fost democraţie. 

Poliţie Politică au făcut ambele. Unii, ca profesori; ceilalţi, ca elevi ai foştilor.

5. Numiţi un loc esenţial al puterii politice unde să nu găsim oameni ai structurilor în funcţii civile. Ultimul caz este cel al secretarului genera adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, Bănescu, dezvăluit de către vânătorul de CV-uri, Valeriu Nicolae. Care spunea despre această invazie a noii pături de mandarini ai noii Securităţi: "Nu suntem stat capturat. Este, desigur, o coincidenţă că am descoperit zeci de oameni cu calificări îndoielnice care imediat după ce trec prin şcolile serviciilor au o explozie a carierelor. Domnului Bănescu i-a crescut salariul doar de 10 ori într-un an. Am descoperit ieri un alt domn care a avut o creştere de 35 de ori."

6. Fără securişti/comunişti în funcţii publice! - s-a strigat în Piaţa Universităţii iunie '90, nu în Piaţa Victoriei 10 august 2018, unde s-a strigat: “Fără penali în funcţii publice!". Diferenţa între cele două este una de principiu: prima a fost dedicată în integralitate comuniştilor şi securiştilor. 

A doua a fost dedicată hoţilor de la PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici