COMENTARIU Marius Oprea / Pavel Popescu, imaginea ”României Pregătite” să-i ţină piept lui Putin

Nu credeam ca, în noianul de informaţii şi imagini, să-mi distragă altceva atenţia, îndreptată asupra războiului din Ucraina. Şi totuşi, deputatul liberal Pavel Popescu a reuşit să mă împietrească, pentru o clipă, în stupefacţie. Nimic mai imatur-îngîmfat-preţios, nimic care să-mi ofere o imagine a pericolului care paşte România, într-o situaţie critică, dar de astă dată din interior, decît acest ”ghiocel” în mijlocul unei bălţi de sînge.

16082 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea / Pavel Popescu, imaginea ”României Pregătite” să-i ţină piept lui Putin

Pavel Popescu

Eu n-aş spune despre Pavel Popescu, imberbul şi inocentul pe mîna căruia a căzut una din cele mai importante comisii parlamentare, cea de apărare, că e o ”caricatură”, aşa cum i-a spus liderul AUR Simion. Nu. Nu e. Din păcate, e cît se poate de real. Întrebarea e: cît de departe de realitate au ajuns cei de la Partidul Naţional Liberal, promovînd o asemenea figură, nu doar în Parlamentul României, ci tocmai la conducerea Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, o comisie atît de importantă şi în timp de pace, dar mai ales în aceste vremuri de război?

Tinereţea este un atu în politică, atunci cînd ea este dublată de expertiză. Altfel, ea e o piatră de moară. Politica e ”cu calificare la locul de muncă”, numai pe riscul angajatorului. Partidul Naţional Liberal a riscat enorm, cînd a creat culoar politic pentru un personaj precum Pavel Popescu, un tînăr care ”s-a realizat” cel mult pe facebook, unde s-a specializat în osanale aduse şefilor săi politici. Mai întîi, lui Dacian Cioloş, şeful de pe vremuri al ”guvernului tehnocrat”, apoi lui Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL şi, în cele din urmă, lui Florin Cîţu, după ce a trecut şi în barca ”echipei cîştigătoare”.

Singurele performanţe profesionale ale lui Pavel Popescu sînt legate de o facultate la ”privat” între timp desfiinţată, absolvită la Arad, cînd se afla plecat la muncă în Norvegia, prin ”învăţămînt la distanţă”. Ca experienţă comunitară, îl ”recomandă” faptul că a fost preşedintele unei asociaţii studenţeşti creştine adventiste, în vremea unor prime studii la Timişoara, pe care le-a abandonat în 2011. Întors la muncă din Norvegia, Popescu şi-a făcut o firmă prin care trimitea oameni la muncă acolo. Avea deja ”know how”. Înainte, făcuse de toate, cîte puţin: ”consultanţă” pe care nu i-a cerut-o nimeni, asemenea lui Cîţu, ”manager de proiect” fără proiect, agent de vînzări de paratrăsnete – şi nu e o glumă. A devenit vizibil pe valul unei tragedii, cînd, după dezastrul de la ”Colectiv”, a reuşit să transfere cîţiva pacienţi arşi în Norvegia, unde soţia sa lucra ca educatoare şi cîştiga, de fapt, de zece ori mai mult pe lună decît el, ca ”om de afaceri” – după cum reiese din declaraţia lui de avere, din acea vreme.

Persoana în cauză, preşedinte al Comsiei de apărare din Camera Deputaţilor, nici măcar n-a ţinut vreodată o armă în mînă – ca adventist, dacă mai e încă, îi şi interzice confesiunea religioasă. N-aş crede că ştie din cîte companii e format un regiment şi cîte regimente sînt într-o divizie. Poate că s-a jucat pe calculator vreun joc de război, în care l-a bătut pe Florin Cîţu, numai aşa se poate explica de ce liberalii au găsit tocmai această ”poză” de politician la al doilea mandat, care împrăştie penibil cu fiecare gest şi cuvînt pe care-l rosteşte, la preşedinţia Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor. Cu zero calificări, în domeniu.

De fapt, domnul Popescu are zero calificări în genere. Înţelege prin charismă afectarea, prin competenţă o preţiozitate somptuos-penibilă a exprimării. Puneţi-l pe Pavel Popescu, lîngă Putin. Chiar la capătul unei mese de şapte metri, la capătul unei mese căreia lideri ca Macron ”şezură şi plînseră”. Şi veţi avea o imagine a pericolului real în care se află România, nu din cauza războiului din Ucraina, ci din cauza oamenilor total nepotriviţi, pentru locurile în care se află şi din care pot dispune de soarta noastră. Astfel de oameni sînt cei care implică, prin lipsa lor de competenţă, riscuri majore la adresa României, în egală măsură ca şi politica agresivă a Federaţiei Ruse în zona noastră.

Puneţi-i preşedintelui Comisiei de apărare din Cameră, domnul Pavel Popescu, o cască militară pe cap. Faceţi-i o fotografie, chiar şi cu scutul antirachetă de la Deveselu, pe fundal. Şi veţi avea imaginea ”României pregătite”, care după ”România educată” e gata-gata să se alăture unui ”front” împotriva lui Vladimir Vladimirovici Putin. 

     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici