COMENTARIU Sorin Avram: După Nicolae Ciucă, la conducerea PNL urmează premierul PSD

Ludovic Orban nu a fost înlocuit de ”echipa câştigătoare” de la şefia PNL pentru că era pandemie. Dacă ar fi fost schimbat din funcţie pentru asta, atunci ar fi trebuit ca în locul său să fie numit un epidemiolog. Ludovic Orban a fost înlocuit cu un finanţist, pentru că pandemia zguduise puternic economia. În plus, liberalii consideră că premierul trebuie să fie şi şeful partidului, deoarece dubla comandă nu face bine nici formaţiunii politice, nici actului de guvernare.

6586 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: După Nicolae Ciucă, la conducerea PNL urmează premierul PSD

COMENTARIU Sorin Avram: După Nicolae Ciucă, la conducerea PNL urmează premierul PSD

Nu au trecut multe zile de la înscăunarea lui Florin Cîţu ca preşedinte al PNL că acesta a pierdut fotoliul de prim-ministru, cu toate că economia gâfâia în continuare. Însă, ”echipa câştigătoare” manevrată de preşedintele de facto al PNL, Klaus Iohannis, a considerat că premier ar trebui să fie generalul în rezervă Nicolae Ciucă. Liberalii or fi crezut că domnul general va face culcaturi şi târâşuri cu economia până când aceasta îşi va băga minţile în cap şi se va redresa.

După logica liberală, mutarea firească era ca premierul Ciucă să devină şi preşedinte al PNL, lucru care s-a şi întâmplat. Acum ”echipa mereu câştigătoare” susţine că Florin Cîţu a fost trimis la plimbare pentru că s-a schimbat situaţia geopolitică. Iar în asemenea cazuri numai un general în rezervă ca Nicolae Ciucă este nimerit să deţină funcţia de conducere a partidului. Numai că România nu este în război, dar Ţara este puternic afectată economic de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Probabil că dacă mâine se încheie războiul şi începe să se agraveze criza climatică, atunci ”echipa mereu câştigătoare” îl va da la o parte pe generalul în rezervă pentru a aduce în fruntea partidului un climatolog.

Conform celor stabilite la nivelul coaliţiei, în primăvara anului următor, funcţia de prim-ministru al României va reveni PSD. Va fi un moment de cumpănă pentru PNL, pentru că, aşa cum arătam, în logica liberală premierul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Deci, este posibil ca ”echipa mereu câştigătoare” să vină cu propunerea de înlocuire a lui Nicolae Ciucă din funcţia de preşedinte de PNL cu Marcel Ciolacu sau cu cine va fi prim ministru din partea PSD.

PNL, partidul tuturor posibilităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici