COMENTARIU Sorin Avram: Nici Cîţu, nici Orban. Poate Bolojan?

9499 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Nici Cîţu, nici Orban. Poate Bolojan?

Problema principală nu este că Florin Cîţu a condus ameţit maşina prin SUA în urmă cu 20 de ani, ci aceea că acesta conduce în prezent România de parcă ar fi ameţit tot timpul. Şi o conduce fără să fi făcut şcoală şi fără să fi dat vreun examen pentru permisul de conducere a Ţării. Poate că presiunea opiniei publice, a colegilor de guvernare şi a Opoziţiei va determina tragerea pe dreapta a lui Florin Cîţu.

Însă, chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, este puţin probabil ca Ludovic Orban să rămână la conducerea PNL şi să preia, implict, funcţia de premier. La cât de mult a fost călcat în picioare domnul Orban de către colegii de partid, PNL nu ar mai avea nicio credibilitate în ochii populaţiei şi în faţa partenerilor de guvernare. Totodată, s-a văzut limpede că actualul preşedinte al PNL nu mai este de mult pe placul lui Klaus Iohannis, iar o revenire a orgoliosului preşedinte al României la sentimente mai bune faţă de Ludovic Orban l-ar coborî pe acesta mult în ochii românilor.

În aceste condiţii, liberalilor le rămâne a treia cale, cea către Ardeal. Către capitala provinciei, Cluj, acolo unde sunt aşteptaţi cu braţele deschise, cu pălăria pe cap, cu chef de distracţie şi de reformă de Emil Boc. Numai că ar fi prea mult ca preşedintele noului PNL să fie fostul preşedinte al PDL, Emil Boc. De aceea, liberalii ar mai putea face câţiva kilometri până la Oradea, acolo unde-i aşteaptă cu chef de reformă Ilie Bolojan. De ani de zile se lucrează la statuia lui Ilie Bolojan, care este dat de exemplu pentru ce a făcut pentru Oradea, în calitate de primar, şi de ce face în prezent pentru Bihor, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Şi dacă a reuşit să repurteze atâtea succese la Oradea şi la Bihor, dar şi să se ţină departe de scandaluri, de ce să nu fie Ilie Bolojan nimerit pentru funcţia de preşedinte al PNL la nivel naţional şi, implicit, pentru cea de premier?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici