COMENTARIU Valeriu Şuhan: Solidar cu limba română

Scriu acum din solidaritate cu limba română, în primul rând.

2016 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu Şuhan: Solidar cu limba română

COMENTARIU Valeriu Şuhan: Solidar cu limba română

Evident, sunt solidar şi cu Colţescu.

Povestea cu „rasismul” arbitrului român Colţescu, a făcut deja, înconjurul lumii.

Asta, pentru că lumea e „politically correct”, iar mass media excelează în asta.

Ce să spun...

De atâta corectitudine politică o să ajungem să nu mai ştim cine suntem, cu buletinu-n mână.

Corectitudinea asta, specială înţeleg, că d-aia e calificată, adică politică, ne spune de exemplu, că nu mai suntem bărbaţi sau femei, aşa că nu mai ştii în ce toaletă publică să intri, la o adică.

Probabil că o să apară toalete la comun, cu inscripţia neutră, „they”.

Revenind, ce dracu’ o fi aşa de greu pentru Federaţia Română de Fotbal să le scrie corecţilor ăia politic de la UEFA, că în română negru înseamnă negru şi nimic altceva.

N-or şti să scrie ?!

Că în engleză există peiorative a căror pronunţie se aseamănă cu sonoritatea cuvântului „negru” din limba română e adevărat, dar ce să facem noi ?!

Să ne renegăm limba ?!

Nu numai stupid, dar şi jignitor.

La adresa noastră, bineînţeles.

Deci, FRF n-a făcut nimic, a băgat capu-n pământ şi stă pe-afară ca struţul, doar s-o mai găsi cineva, corect politic bineînţeles, să-i dezmierde.

Ar fi în ton cu corectitudinea asta politică generală.

Dar, celelalte instituţii ale României, statul nostru la pândă, MAE, Avocatul Poporului sau mai ştiu eu care, ce fac ?

Ce-a făcut Colţescu ? A vorbit în limba română cu un conaţional, arbitru şi el, transmiţând o informaţie care conţinea cuvântul „negru”, să-i dea cartonaşul roşu domnului zurbagiu de pe bancă.

Aşa şi ?! Ăsta-i rasism ?!

Cum să-i spună domnului în cauză, anonim pe bancă, în limba română ?!

Valul de „luări de poziţie” care a urmat, n-a făcut nimic altceva decât să demonetizeze, să arunce în derizoriu adevărata atitudine, firească pentru orice om normal, de a fi anti-rasist.

O exagerare cât bugetul UEFA din care se-ndoapă corecţii politic, selectivi de altfel, în a se exprima în situaţii similare.

Sunt cunoscute, ne-au privit şi pe noi, dar nu numai.

Aici e vorba de un cetăţean român terfelit şi jignit incalificabil de nişte ipocriţi ignoranţi şi oportunişti, farsori jonglând nefericit dar şi periculos, iată, cu ideile generoase privind rasa umană.

Intoleranţa mascată, pitită abject, a acestor personaje mă deranjează, dar nu mai mult decât lipsa de reacţie a instituţiilor statului la pândă cum i-am mai zis statului român, care asistă impasibil la linşajul mediatic şi profesional al unui cetăţean al său, nevinovat.

Dacă m-ar întreba cineva, i-aş zice că mai degrabă, Colţescu este victima incitării la ură şi a violenţelor verbale proferate cu spume la gură, ceea ce, evident, nu are nimic în comun cu sportul, cu spiritul său.

Pentru că tot nu mă-ntreabă nimeni, rămân solidar cu limba română...

PS Sunt solidar şi cu domnul Colţescu că şi domnia sa vorbeşte româna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici