Ion Cristoiu: Pregăteşte Ludovic Orban condiţiile pentru a rupe PNL?

  • Ion Cristoiu: Proclamarea victoriei e o stratagemă asumată de Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban se luptă să creeze impresia că victoria lui Florin Cîţu e deja sigură doar ca rezultat al unei falsificări de proporţii a Congresului şi a cursei. De ceva timp, Ludovic Orban se plînge că e supus la fel de fel de persecuţii.
  • Ion Cristoiu: În nici o lună, de cînd a trecut la Cruciada împotriva celor care nu vor ca el să cîştige, Ludovic Orban a făcut Guvernului şi partidului de guvernămînt mai multe pagube decît a făcut Marcel Ciolacu într-un an de zile, ca lider al Opoziţiei. Postura de victimă e un truc eficient în bătălia dintre partide.
  • Ion Cristoiu: Dacă nu e un truc electoral, ce e atunci ipostaza asumată de Ludovic Orban în ultima vreme? Posibil răspuns: Crearea condiţiilor pentru ca, după Congres, dacă va pierde, să rupă PNL. Pentru a pleca din PNL cu 32 de parlamentari – pe care se bazează – Ludovic Orban are nevoie de o justificare în faţa electoratului PNL
5982 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Pregăteşte Ludovic Orban condiţiile pentru a rupe PNL?

Ion Cristoiu: Pregăteşte Ludovic Orban condiţiile pentru a rupe PNL?

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că postura de victimă, afişată în ultima vreme de Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, e dublată de cea de denunţător cu huiet al Guvernului şi al regimului Klaus Iohannis, şi poate fi tradusă prin nevoia liderului liberal de a avea o justificare în cazul în care va fi înfrânt de Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Cu puţin înainte de 30 mai 2021, data lansării lui Florin Cîţu în cursa pentru şefia PNL, cînd lansarea era pentru marele public un simplu zvon, iar pentru jurnaliştii pe Politic, întrebat despre acest nou concurent, Ludovic Orban a răspuns cu emfază că abia aşteaptă să aibă unul. Declaraţia sa lasă impresia unui concurent sigur că va cîştiga întrecerea dar care, pentru ca triumful să-i fie complet, are nevoie de un adversar. Pe care, evident, să-l bumbăcească. De la momentul respectiv au trecut deja trei luni şi ceva. Urmărind declaraţiile lui Ludovic Orban din ultimul timp, fanii domniei sale au toate motivele să fie surprinşi. Între Ludovic Orban de la finele lui mai 2021 şi Ludovic Orban de la mijlocul lui septembrie 2021 se aşează o prăpastie. Ludovic Orban de la finele lui mai 2021 îl privea pe Florin Cîţu cu o anume condescendenţă. Aveai impresia că-l consideră atît de slab încît ar fi capabil să-l înveţe el cum să-l înfrunte pe Ludovic Orban fără să se facă de rîs. Ludovic Orban de la mijlocul lui septembrie 2021 se uită la Florin Cîţu cu ură. La fel se uită la Alina Gorghiu, la Rareş Bogdan, la Emil Boc şi la alţi membri ai grupării reformiste.

Gruparea reformistă şi-a zis echipa cîştigătoare.

Candidatul Florin Cîţu se declară de mai mult timp cîştigător deja al întrecerii. Nu ştim dacă Florin Cîţu e chiar sigur că va cîştiga. Ştim însă că figuraţia de Cîştigător, de Învingător se numără printre mijloacele bătăliei electorale.

Ludovic Orban pare a fi luat în serios această ipostază, repet, strict electorală. Ura împotriva lui Florin Cîţu are drept izvor credinţa – afişată public în ultimul timp – că Florin Cîţu va cîştiga şi el va pierde.

Proclamarea victoriei lui Florin Cîţu încă de pe acum de către Ludovic Orban nu e însă expresia unui concurent care ştie că nu mai are nici o şansă de cîştig. Dacă ar fi aşa, Ludovic Orban s-ar retrage din cursă. Evident, nu luăm în calcul, pentru că ne lipsesc dovezile, ipoteza că, deşi se ştie învins, Ludovic Orban rămîne în cursă doar pentru a-i face lui Florin Cîţu victoria mai strălucitoare şi a se putea susţine că în PNL domneşte democraţia de tip atenian. Proclamarea victoriei e o stratagemă asumată de Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban se luptă să creeze impresia că victoria lui Florin Cîţu deja sigură doar ca rezultat al unei falsificări de proporţii a Congresului şi a cursei. De ceva timp, Ludovic Orban se plînge că e supus la fel de fel de persecuţii. Ultima plîngere se referea la diriginta băiatului său dată afară de Guvernul Cîţu pentru simplul fapt că e diriginta băiatului lui Ludovic Orban, care-l concurează pe premier. La Vrancea, unde se simte bine, pentru că e fieful său de suflet, Ludovic Orban a extins persecuţiile de la cele împotriva sa la cele împotriva susţinătorilor săi:

<Nu pot să nu-mi fac cunoscut strigătul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în PNL de vreo 2 - 3 luni încoace. Aşa zisa echipă cîştigătoare calcă în picioare democraţia în PNL. Şi asta pentru un candidat pe care nu-l vrea aproape nimeni. S-a ajuns la ameninţări la adresa susţinătorilor mei. Este inadmisibil. Tot ceea ce se întîmplă acum este o bătaie de joc faţă de munca noastră din ultimii ani. La congresul PNL din 25 septembrie nu mai este vorba despre o alegere între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, ci alegerea între a fi sau a nu fi. Pe 25 septembrie trebuie să punem stop bătăii de joc la adresa PNL. Nu ne putem bate joc de munca noastră pentru România!>

Urmărind văicărelile lui Ludovic Orban, simţi nevoia să te mai uiţi o dată pe CV-ul domniei sale. Nutreşti credinţa că Ludovic Orban e un biet membru PNL dintr-un sat pierdut în creierii munţilor care îl concurează pe premier la şefia PNL şi, avînd şanse să-l bată pe premier, e supus unor hărţuieli de Guvern, de conducerea PNL, de Klaus Iohannis, de Servicii. CV-ul îţi spune însă că Ludovic Orban e preşedintele PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Cît de puternic poate fi concurentul Florin Cîţu ca să-i facă zile amare şefului său de la partid şi totodată al treilea om în stat?

E mai mult decît interesant că postura de victimă e dublată de cea de denunţător cu huiet al Guvernului şi al regimului Klaus Iohannis. În nici o lună, de cînd a trecut la Cruciada împotriva celor care nu vor ca el să cîştige, Ludovic Orban a făcut Guvernului şi partidului de guvernămînt mai multe pagube decît a făcut Marcel Ciolacu într-un an de zile, ca lider al Opoziţiei. Postura de victimă e un truc eficient în bătălia dintre partide. De regulă, în campanie, partidele de Opoziţie apelează la văicăreală pentru a-şi aduce susţinătorii la vot, revoltaţi de cel li se întîmplă preferaţilor..

În 25 septembrie 2021 vor avea loc alegeri în PNL. E greu de crezut că văicăreala atît în privinţa hărţuirii, cît şi a falsificării votului îi poate aduce lui Ludovic Orban un spor de voturi.

Dacă nu e un truc electoral, ce e atunci ipostaza asumată de Ludovic Orban în ultima vreme?

Posibil răspuns:

Crearea condiţiilor pentru ca, după Congres, dacă va pierde, să rupă PNL.

Pentru a pleca din PNL cu 32 de parlamentari – pe care se bazează – Ludovic Orban are nevoie de o justificare în faţa electoratului PNL.

Am plecat, deoarece întrecerea a fost măsluită.

Şi cu bandiţii care ne-au hăituit şi ne-au înşelat nu se poate trăi.

Mai ales dacă aceştia conduc acum partidul.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici