Franţa a bătut Germania în cel mai aşteptat meci de la EURO 2020

  • Meciul-vedetă de la Campionatul European de fotbal s-a terminat cu victoria Franţei, campioana mondială şi vicecampioana europeană, scor 1-0.
  • Partida a fost decisă de un autogol: ghinionistul s-a numit Mats Hummels, veteranul readus în naţionala Germaniei special pentru acest turneu final.
  • Confruntarea stelară din capitala Bavariei a contat pentru Grupa F şi a încheiat prima etapă cu jocuri din faza grupelor.
694 afișări
Imaginea articolului Franţa a bătut Germania în cel mai aşteptat meci de la EURO 2020

Autogolul lui Hummels Sursafoto: MediafaxFoto

La München, marţi seară, în cel mai aşteptat meci din faza grupelor de la Campionatul European de fotbal, Germania a pierdut în faţa vicecampioanei europene, Franţa, care este deţinătoarea titlului suprem.

”Cocoşii” au deschis scorul în minutul 20, când fundaşul-veteran Mats Hummels şi-a introdus mingea în propria poartă, trimiţând, involuntar, fără speranţe pe lângă portarul Manuel Neuer.

Hummels a lovit mingea cu tibia, după o centrare în forţă expediată de pe stânga de  Lucas Hernandez, jucător de la Bayern Munchen, campioana ultimelor 9 sezoane din Bundesliga.

Germania nu mai pierduse meciul de la debut la un Campionat European.

Franţa şi-a început marşul spre o dublă istorică, ceea ce l-ar face unic printre antrenorii lumii pe selecţionerul Didier Deschamps, cel care şi-a anunţat plecarea de la naţională după terminarea competiţiei.

În tabăra nemţilor domină incertutudinea. Joachim Low este, aşa cum a anunţat deja, la ultimul turneu final. Low a readus veteranii în echipă, Thomas Muller (31 de ani, Bayern Munchen) şi Mats Hummels (32 de ani, Borussia Dortmund). Şi tocmai Hummels şi-a dat autogol.

Les Bleus au eticheta pusă: cea mai în formă echipă a momentului şi cel mai bun lot dintre toate participantele. După titlul mondial câştigat în 2018, trupa lui Didier Deschamps îşi propune să închidă cercul, mai ales după eşecul de acasă, din 2016, când Portugalia i-a suflat titlul continental.

După o rundă de calificare câştigată fără probleme (graţie a 8 victorii) şi o primă fază a Ligii Naţiunilor închisă fără înfrângere, echipa naţională transalpină se prezintă după 16 rezultate utile consecutive în jocuri oficiale, cu un bilanţ de 40 de goluri şi doar 9 primite. Deschamps se poate baza pe toate vedetele sale, inclusiv pe acel Karim Benzema, absent din 2015 din cauza „aventurii Valbuena”.

Didier Deschamps, 52 de ani, este în funcţie din 2012 şi a adus deja Franţa pe acoperişul lumii. După ce a câştigat Campionatul European ca fotbalist, în 2000, îşi propune un bis ca antrenor, înainte de a preda ştafeta după 9 ani. Cu 16 trofee adunate ca jucător şi 8 ca antrenor (inclusiv cele de pe băncile Monaco şi OM), antrenorul de la Bayonne este unul care ştie cu siguranţă să câştige, o garanţie.

Pentru Franţa este a zecea participare la Campionatele Europene, cu două succese datate 1984 şi 2000, două locuri patru (1960 şi 1996), două eliminări în sferturi (2004 şi 2012), o finală pierdută (2016) şi două eliminări în prima rundă (1992 şi 2008).

Kylian Mbappé, în vârstă de 22 de ani, este deja un star. Vânează Balonul de Aur şi cine îl poate opri? 133 de goluri în 171 de meciuri pentru PSG, în timp ce bilanţul din echipa naţională arată 11 goluri în 29 de meciuri oficiale. Completează un atac atomic, cu Benzema şi cu Griezmann (ultimul golgheter al ediţiei anterioare). Revenitul Benzema a punctat în poarta nemţilor, în minutul 85, dar reuşita a fost anulată pentru ofsaid.

Însă mijlocul terenului nu a fost mai puţin dominant, cu Pogba şi cu proaspătul campion european Kanté, care a dominat finala Ligii Campionilor câştigată de Chelsea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici