130 de prizonieri de război ucraineni se întorc acasă din captivitatea rusească. Oficial: „Chintesenţa sărbătorii de Paşte este speranţa”

130 de prizonieri de război ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă de Paştele Ortodox, a anunţat duminică şeful biroului preşedintelui Zelensky, Andriy Yermak.

689 afișări
Imaginea articolului 130 de prizonieri de război ucraineni se întorc acasă din captivitatea rusească. Oficial: „Chintesenţa sărbătorii de Paşte este speranţa”

FOTO Andriy Yermak / Telegram

„Chintesenţa sărbătorii de Paşte este speranţa”, a scris Yermak. „Este exact ceea ce au simţit rudele prizonierilor, care îi aşteptau de atâta timp”.
 
Printre prizonierii eliberaţi se numără soldaţi, personal al marinei, angajaţi ai Serviciului Special de Transport de Stat, poliţişti de frontieră şi membri ai gărzilor naţionale, a scris Yermak.
 
Aceştia au fost capturaţi în timpul luptelor din apropierea oraşelor Soledar, Bakhmut, Zaporizhzhia şi Kherson.
 
Pe10 aprilie, alţi 100 de ucraineni au fost eliberaţi în timpul unui schimb de prizonieri, inclusiv 80 de bărbaţi şi 20 de femei. Aproape jumătate dintre prizonierii de război eliberaţi suferiseră răni grave, erau bolnavi sau fuseseră torturaţi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici