147 de morţi şi 50 de dispăruţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă

Bilanţul cutremurului produs marţi în Christchurch din Noua Zeelandă a fost revizuit duminică la 147 de morţi şi peste 50 de dispăruţi, a anunţat poliţia, care anterior menţiona 200 de dispăruţi.

26 afișări
Imaginea articolului 147 de morţi şi 50 de dispăruţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă

147 de morţi şi 50 de dispăruţi în urma cutremurului din Noua Zeelandă i (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul morţilor este acum de 147, credem că cei care sunt confimaţi morţi vor fi figura pe lista persoanelor dispărute, avem deci încă 50 de persoane care lipsesc în continuare", a declarat Dave Cliff, comandantul poliţiei din district.

Un bilanţ precedent, comunicat sâmbătă, menţiona 145 de morţi şi 200 de dispăruţi.

Bilanţul actual face din acest seism al doilea în privinţa numărului victime din Noua Zeelandă, după cel din 3 februarie 1931, soldat cu 256 de morţi în golful Hawke, în insula de nord.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 produs marţi la prânz a avariat grav centrul oraşului Christchurch, unde o treime dintre clădiri riscă să fie demolate şi reconstruite, potrivit specialiştilor.

Duminică, numeroase servicii religioase, dintre care multe în aer liber din cauza distrugerii edificiilor religioase, au fost oficiate în memoria victimelor la Christchurch şi peste tot în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici