16 morţi şi zeci de dispăruţi în urma inundaţiilor din Caşmir. Victimele participau la un pelerinaj

Cel puţin 16 persoane au fost ucise după ce ploile abundente au declanşat inundaţii bruşte în timpul unui pelerinaj hindus anual la sanctuarul Amarnath din Caşmirul indian, a declarat sâmbătă un oficial guvernamental, potrivit Reuters.

242 afișări
Imaginea articolului 16 morţi şi zeci de dispăruţi în urma inundaţiilor din Caşmir. Victimele participau la un pelerinaj

16 morţi şi zeci de dispăruţi în urma inundaţiilor din Caşmir. Victimele participau la un pelerinaj

Zeci de persoane au fost date dispărute, iar operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare.

„Atât elicopterele armatei, cât şi cele civile efectuează ieşiri neîncetate pentru a evacua răniţii şi morţii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului indian al Apărării din Srinagar.

Autorităţile au suspendat pelerinajul. În timpul pelerinajului anual, zeci de mii de hinduşi traversează gheţari şi poteci înecate în apă pentru a ajunge la peştera care conţine o stalagmită de gheaţă considerată a fi o manifestare fizică a zeului Shiva.

Peştera este acoperită de zăpadă în cea mai mare parte a anului, dar autorităţile permit pelerinilor să o viziteze timp de 45 de zile în timpul verii, pe măsură ce temperaturile în creştere eliberează trecătorile.

Pelerinajul are loc după o pauză de doi ani din cauza COVID. Autorităţile se aşteptau la un număr record de 800.000 de pelerini hinduşi, după ce în primele 10 zile la sanctuar au sosit peste 60.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici