26 de morţi şi peste 300 de răniţi, într-un atentat la o moschee din Iran - VIDEO

Douăzeci şi şase de persoane au fost ucise şi peste 300 rănite joi seară, într-un dublu atentat sinucigaş vizând o moschee şiită în sud-estul Iranului, potrivit unui nou bilanţ furnizat vineri de un deputat din localitatea Zahedan, citat de agenţia Ilna.

14 afișări
Imaginea articolului 26 de morţi şi peste 300 de răniţi, într-un atentat la o moschee din Iran - VIDEO

26 de morţi şi peste 300 de răniţi, într-un atentat la o moschee din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste explozii s-au soldat cu 26 de morţi şi peste 300 de răniţi. Bilanţul ar putea creşte", a anunţat Ilna, citându-l pe Hossein Ali Shahriari, un deputat din Zahedan, oraşul unde a avut loc dublul atentat sinucigaş şi capitală a provinciei Sistan-Balucistan.

Anterior, televiziunea de stat, care l-a citat pe Ali Mohammad Azad, guvernatorul general al provinciei, menţionase 22 de morţi şi 160 de răniţi. Acesta declarase că bilanţul ar putea să crească.

Dublul atentat sinucigaş a avut loc joi seară în apropiere de moscheea Jamia din Zahedan, într-un moment în care numeroşi credincioşi erau strânşi pentru a-l celebra pe imamul Hussein, nepotul profetului Mahomed.

Ali Mohammad Azad a confirmat că doi kamikaze s-au aflat la originea exploziilor, survenite la un interval de câteva minute, în jurul orei locale 21.20 (19.50, ora României).

Sistan-Balucistan, provincie situată la frontiera cu Pakistanul şi Afganistanul, este afectată de zece ani de o rebeliune sângeroasă condusă de grupul sunnit extremist Jundallah (Soldaţii lui Allah).

Atentatul cel mai recent revendicat de acest grup, în octombrie 2009, se soldase cu 42 de morţi la Pishin, localitate din apropierea frontierei pakistaneze. Printre victime s-au numărat mai mulţi ofiţeri din cadrul Gardienilor Revoluţiei (Pasdaran).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici