32 de morţi în urma valului de căldură din sudul Braziliei

Treizeci şi două de persoane în vârstă au murit din cauza caniculei în sudul Braziliei, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de sănătate. Acestea au murit luni şi marţi în oraşul Santos, din apropiere de Sao Paulo, a precizat purtătoarea de cuvânt.

24 afișări
Imaginea articolului 32 de morţi în urma valului de căldură din sudul Braziliei

Valul de căldură din sudul Braziliei a provocat moartea a 32 de persoane (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Ea a adăugat că oraşul a emis alerte pentru persoanele vârstnice şi copii, pentru a reduce riscurile referitoare la valul de căldură, care afectează sudul Braziliei cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius şi care urmau să urce şi mai mult la sfârşitul săptămânii.

Rio de Janeiro, situat la 350 de kilometri nord, suferă de asemenea din cauza căldurii, cu luna februarie cea mai caldă din ultimii 50 de ani, însă nici un deces cauzat de caniculă nu a fost raportat acolo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici