40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a-şi ajuta colegii să stingă incendiile de pădure

Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, aflat în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene, este operaţional începând de sâmbătă.

599 afișări
Imaginea articolului 40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a-şi ajuta colegii să stingă incendiile de pădure

40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a-şi ajuta colegii să stingă incendiile de pădure

Salvatorii români au ajuns vineri în Grecia şi au instalat baza de operaţii în localitatea Nea Makri, aflată în estul Atenei.

Începând cu ora 11.00 modulul specializat, compus din 40 de pompieri salvatori, 4 autospeciale de stingere, o autocisternă, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un microbuz, poate fi alocat la intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen.

Pompierii români sunt pentru al treilea an consecutiv în Grecia, oferind sprijin în gestionarea incendiilor. În vara anilor 2021 şi 2022, salvatorii au sprijinit autorităţile elene în lupta împotriva flăcărilor care au distrus părţi semnificative din pădurile din zona Atenei şi de pe insula Evia.

În acest an, ca parte a proiectului de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, modulul naţional specializat de stins incendii de pădure se află în Grecia, continuând acţiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici