A fost respins cazul prinţului Andrew după ce familia regală şi acuzatorul au ajuns la o înţelegere

  • Un judecător din New York respinge în mod oficial un proces de abuz sexual în care este acuzat prinţul Andrew.
  • Înţelegerea nu a fost dezvăluită, dar se crede că ar putea ajunge până la 15 milioane de dolari.
2361 afișări
Imaginea articolului A fost respins cazul prinţului Andrew după ce familia regală şi acuzatorul au ajuns la o înţelegere

A fost respins cazul prinţului Andrew după ce familia regală şi acuzatorul au ajuns la o înţelegere

Un judecător american a dispus marţi ca procesul intentat de Virginia Giuffre împotriva prinţului Andrew al Marii Britanii la New York să fie respins după ce cele două părţi au ajuns la o înţelegere, se arată într-un document depus la tribunal, potrivit The Guardian.
 
Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a semnat documentele judiciare prin care a respins procesul din august, după ce avocaţii ambelor părţi i-au cerut acest lucru. Judecătorul le dăduse termen până la 17 martie pentru a încheia înţelegerea, în caz contrar urmând să stabilească o dată pentru proces.
 
Avocaţii lui Andrew şi Giuffre au depus la un judecător federal o notificare formală de respingere a procesului dintre ei, întrucât ambele părţi au ajuns la o înţelegere oficială în acest caz.
 
Luna trecută, Andrew a fost de acord să soluţioneze procesul civil intentat de Giuffre privind acuzaţiile de agresiune sexuală. Plata nu a fost dezvăluită, dar se crede că ar fi între 13 şi 15 milioane de dolari.
 
În notificare se spune că ambele părţi "stipulează prin prezenta renunţarea la această acţiune, cu prejudicii", adăugând că fiecare parte va "suporta propriile costuri şi onorarii".
 
Andrew a negat în mod repetat acuzaţiile. Înţelegerea anunţată în luna februarie nu conţinea nicio recunoaştere a vinovăţiei.
 
Înţelegerea a mai precizat că Andrew va face o "donaţie substanţială" către organizaţia caritabilă a lui Giuffre în sprijinul victimelor agresiunilor sexuale.
 
Giuffre susţine că l-a întâlnit pe Andrew prin intermediul infractorului sexual şi finanţator Jeffrey Epstein şi a iubitei acestuia, Ghislaine Maxwell, condamnată pentru trafic de persoane. Giuffre susţine că prinţul a agresat-o sexual când avea 17 ani.
 
În ianuarie, Andrew a fost complet îndepărtat din viaţa oficială a familiei regale. Regina i-a retras rolurile militare onorifice şi patronajele regale, pe fondul cazului de agresiune sexuală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici