A fost spartă defensiva rusă? SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore

Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva sa din sud în ultimele 72 de ore, a declarat un înalt oficial de securitate al SUA, în timp ce Kievul a declarat că trupele sale au străpuns prima linie de apărare a Rusiei în mai multe locuri.

1947 afișări
Imaginea articolului A fost spartă defensiva rusă? SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore

A fost spartă defensiva rusă? SUA: Ucraina a făcut "progrese notabile" în ofensiva în ultimele 72 de ore

La Washington, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că SUA au "observat în ultimele 72 de ore progrese notabile ale forţelor armate ucrainene ... în acea linie de avansare sudică din zona Zaporojie".

"Au obţinut unele succese împotriva celei de-a doua linii de apărare rusească", a spus Kirby, adăugând că depinde de Ucraina cum să capitalizeze acest succes. De asemenea, el a calificat drept "nefolositoare" criticile aduse efortului ucrainean de către oficiali americani anonimi în relatări recente din mass-media.

În ultimele zile, analizele occidentale ale câmpului de luptă au arătat că forţele ucrainene au pătruns în liniile ruseşti pe o distanţă de câţiva kilometri între Robotyne, un sat recucerit de Ucraina săptămâna aceasta, şi Verbove, în regiunea Zaporojie.

Obiectivul Kievului este de a avansa direct spre sud, spre Marea Azov, tăind accesul terestru al Rusiei în Crimeea ocupată.

Dar forţele ruseşti au stabilit linii defensive lungi, inclusiv capcane pentru tancuri, câmpuri minate şi alte mijloace de apărare, pentru a încetini înaintarea Ucrainei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici