A murit Sabine Oberhauser, ministrul austriac la Sănătăţii şi Drepturilor femeilor

Sabine Oberhauser, ministrul austriac al Sănătăţii şi Drepturilor femeilor, a decedat la vârsta de 53 de ani, din cauza unui cancer abdominal, anunţă Biroul cancelarului Austriei, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

716 afișări
Imaginea articolului A murit Sabine Oberhauser, ministrul austriac la Sănătăţii şi Drepturilor femeilor

A murit Sabine Oberhauser, ministrul austriac la Sănătăţii şi Drepturilor femeilor (Imagine: krone.at)

Sabine Oberhauser a devenit ministru în cadrul Guvernului de coaliţie condus de cancelarul Werner Faymann, în 2014, dar a rămas în funcţie în Cabinetul condus de Christian Kern.

Sabine Oberhauser a fost o apărătoare a drepturilor femeilor, iar în 2016 a asumat şi un portofoliu guvernamental în acest domeniu, într-un moment în care ştia deja că era bolnavă.

"Oricine a fost suficient de norocos să o cunoască pe Sabine Oberhauser a cunoscut o femeie care a apărat propriile valori şi convingeri", a transmis joi seară cancelarul Christian Kern.

Pe 15 februarie, Sabine Oberhauser, care era şi medic pediatru, anunţase că Alois Stoeger, coleg de partid şi ministru al Afacerilor Sociale, îi va îndeplini atribuţiile pe durata recuperării după peritonită.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici