A purta sau a nu purta mască? Guvernatorul unui stat american lasă oamenii să aleagă, dar aceştia nu sunt încântaţi de idee

  • Guvernatorul Georgiei interzice municipalităţilor să oblige cetăţenii să poarte mască
  • Brian Kemp crede că oamenii pot fi responsabili, nu e nevoie să fie obligaţi
  • Cetăţenii şi primarii i se opun. Ei cred că vrea să mai câştige nişte voturi
  • Kemp a dat în judecată Atlanta, pentru că nu îi urmează ordinele
326 afișări
Imaginea articolului A purta sau a nu purta mască? Guvernatorul unui stat american lasă oamenii să aleagă, dar aceştia nu sunt încântaţi de idee

Sursa FOTO: Profimedia

Uite un conducător care crede că oamenii pot fi responsabili, nu e nevoie să li se impună măsuri. Guvernatorul Brian Kemp interzice oraşelor din Georgia să oblige cetăţenii să poarte mască în spaţiile publice. El încurajează locuitorii să se protejeze, dar nu face regulă din purtarea măştii. Kemp a anulat deja 15 mandate emise de municipalităţile locale care au trecut peste decizia lui şi a dat în judecată primarul şi Consiliul Atlantei. Atât primarii, cât şi cetăţenii cred că vrea să mai facă rost de nişte voturi. Georgia are 1010 cazuri de coronavirus şi 15 decese.

„Nu avem nevoie de mandate pentru ca oamenii să facă lucrul corect”, spune guvernatorul Brian Kemp, potrivit CNN.

„Cred că vrea să urmeze paşii preşedintelui nostru (Donald Trump – n.r). Vrea să-şi menţină numărul voturilor. Din păcate, e doar un joc al cifrelor”, crede Latanya Grover, din Mableton, Georgia.

„Nu e sigur pentru noi, fiindcă oamenii pot veni de la 600 km distanţă, fără mască, fără a se proteja, nu ştim pe unde au umblat”, este de părere Mykle Osborne, manager al Rosie's Café.

„E un lucru simplu de făcut. Vom continua să încurajăm oamenii şi să îi rugăm să poarte masca, în ciuda divergenţelor pe care le-am putea avea”, a declarat Keisha Lance Bottoms, primarul din Atlanta.

Van R. Johnson, primarul din Savannah, şi-a exprimat dezaprobarea pe Twitter:

„GUVERNATORULUI NU ÎI PASĂ DE NOI. E oficial. Guvernatorului Kemp nu îi pasă de noi. Fiecare e pentru el. Ignoră ştiinţa şi supravieţuieşte aşa cum poţi…ca în #savană. Noi vom continua să ne păstrăm credinţa şi să urmăm ştiinţa. Măştiile continuă să fie valabile!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici