Abdullah Ocalan este optimist în privinţa procesului de pace, pledând pentru negocieri eficiente

Liderul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, aflat în detenţie în Turcia, a dat asigurări că este în continuare optimist în privinţa procesului de pace iniţiat cu autorităţile de la Ankara, pledând pentru negocieri care să aibă rezultate.

134 afișări
Imaginea articolului Abdullah Ocalan este optimist în privinţa procesului de pace, pledând pentru negocieri eficiente

Abdullah Ocalan este optimist în privinţa procesului de pace, pledând pentru negocieri eficiente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procesul pe care l-am iniţiat anul trecut are o mare importanţă", a declarat liderul PKK într-un mesaj transmis după întrevederea avută cu deputaţi ai formaţiunii pro-kurde Pace şi Democraţie (BDP), care l-au vizitat la închisoare.

"Îmi păstrez speranţele în legătură cu procesul de pace", a declarat Ocalan, pledând pentru "negocieri semnificative şi orientate spre rezultate".

"Am prezentat statului turc propunerile mele. Aştept răspunsul, în vederea unor negocieri semnificative şi aprofundate", a spus Ocalan.

Liderul separatist kurd a proclamat în martie o încetare a focului, după luni de negocieri secrete cu serviciile de informaţii turce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici