Abu Anas al-Libi, acuzat de implicare în atentatele din Kenya şi Tanzania, pledează nevinovat

Libianul Abu Anas al-Libi, un presupus membru al reţelei Al-Qaida inculpat pentru implicare în atentatele comise în 1998 la ambasadele SUA din Kenya şi Tanzania, a pledat nevinovat, marţi, într-o instanţă din New York.

158 afișări
Imaginea articolului Abu Anas al-Libi, acuzat de implicare în atentatele din Kenya şi Tanzania, pledează nevinovat

Abu Anas al-Libi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Al-Libi a compărut marţi într-o instanţă din New York, la zece zile după ce a fost capturat de forţele speciale americane la Tripoli, în cadrul unei operaţiuni care a generat tensiuni între Statele Unite şi Libia.

Abu Anas al-Libi, pe numele real Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, în vârstă de 49 de ani, este acuzat de implicare în organizarea atentatelor comise în august 1998 la ambasadele SUA din Dar es Salaam şi Nairobi, soldate cu 213 morţi şi 5.000 de răniţi. Abu Anas al-Libi era membru al organizaţiei Grupul Islamic de Luptă din Libia, după care a fost recrutat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici