Solidaritate cu protestatarii. Academia poloneză de film cere sprijin pentru Belarus: Protestele paşnice au fost şterse cu sânge

  • Academia Poloneză de film cere autorităţilor belaruse oprirea violenţelor
  • Producătorii de film: Protestele paşnice au fost şterse cu sânge
  • Ei fac un apel şi la guvernele europene să ia măsuri
1184 afișări
Imaginea articolului Solidaritate cu protestatarii. Academia poloneză de film cere sprijin pentru Belarus: Protestele paşnice au fost şterse cu sânge

Solidaritate cu protestatarii. Academia poloneză de film cere sprijin pentru Belarus: Protestele paşnice au fost şterse cu sânge

Academia Poloneză de film cere autorităţilor belaruse să înceteze violenţele asupra protestatarilor. Producătorii de film cer eliberarea deţinuţilor, organizarea alegerilor corecte şi demisia preşedintelui reales, Alexander Lukashenko. Ei atrag atenţia guvernelor europene să ia măsuri. Producătorii spun că manifestările pacifiste au fost şterse cu sânge de autorităţi.

Realegerea lui Lukashenko ca preşedinte a iscat proteste violente, în masă. Cetăţenii acuză că scrutinul a fost fraudat. Mii de oameni au fost arestaţi şi sute, răniţi. Consiliul UE a decis că se vor aplica sancţiuni responsabililor.

„Oamenii sunt omorâţi şi mii de persoane sunt arestate, reprimate şi întemniţate. Printre ei se află şi coelgii noştri, inclusiv producători de film şi jurnalişi, care s-au avântat, curajos, să documenteze aceste evenimente dramatice. La împlinierea celor 40 de ani ai mişcării de solidaritate poloneză, eveniment, care a schimbat faţa Europei şi a declanşat eliberarea blocului estic de la regimurile totalitare, apelăm la Europa să manifeste solidaritate faţă de belaruşi”, transmite Academia Poloneză de film.

Semnează: Dariusz Jabłoński, Stefan Laudyn, Krzysztof Gierat, Leszek Dawid, Sławomir Fabicki, Agnieszka Holland, Andrzej Jakimowski, Joanna Kos-Krauze, Borys Lankosz, Paweł Maślona, Paweł Pawlikowski, Łukasz Ronduda, Andrzej Saramonowicz şi Janusz Zaorski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici